Recept za ovu juhu od graška oduševit će vas i osvježiti. Dodatak mente ovom jelu dodaje jednu neočekivanu notu koja će razveseliti i najzahtjevnija nepca
Najbolja juha od graška i mente
Priprema:
Rastopite maslac u velikoj tavi na jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte otprilike pet minuta, a zatim dodajte i grašak. Nakon nekoliko minuta dodajte temeljac i pustite da lagano zavrije. Sa stabljike mente skinite listove i stavite ih sa strane. Stabljike stavite u tavicu i pustite da ponovno zavrije. Pokrijte i kuhajte još otprilike sedam minuta, sve dok grašak ne postane mekan. Maknite s vatre, izvadite stabljike mente i stavite unutra listove. Ubacite u blender ili izradite štapnim mikserom u kremastu juhu. Vratite u tavicu, posolite i popaprite. Možete poslužiti toplo ili hladno, s malo kiselog vrhnja i hrskavim kockicama kruha.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
100 g maslaca, veliki luk, kg zaleđenog mladoga graška, 850 ml vrućeg pilećeg ili povrtnog temeljca, svežanj svježe mente, sol, papar, kiselo vrhnje
Broj osoba: 4
Priprema: 20 minuta