Obavijesti

Lifestyle

Komentari 24

Najbolje prirodne maske protiv proširenih pora uz med, alou...

Najbolje prirodne maske protiv proširenih pora uz med, alou...
1

Limun i jabučni ocat uklanjaju sve nečistoće iz pora i uravnotežuju pH kože, ulje čajevca i aloe vera djeluje protuupalno, a med će spriječiti nastanak prištića

VIDEO

Koža se stalno obnavlja, ali taj se proces s godinama usporava pa joj je potreban dodatan poticaj. U tome pomažu serumi na bazi salicilne i glikolične kiseline te retinola, ali može ih se zamijeniti prirodnim pilinzima i maskama. One uklanjaju mrtve stanice kože, čiste nečistoću i samim time vizualno smanjuju pore, piše Beauty High.

Iako su pore genetički uvjetovane i ne može ih se mehanički smanjiti, različiti prirodni pripravci mogu ih učiniti manje vidljivima. 

Maska od papaje, limuna i meda

U posudi pomiješajte polovicu papaje bez koštica i dodajte žličicu soka od limuna i žličicu meda. Dobivenu smjesu nanesite na čisto lice i ostavite da djeluje 10 minuta prije nego isperete mlakom vodom. 

Ova se maska može koristiti i po nekoliko puta na tjedan. Papaja će ukloniti nečistoću iz pora, med djeluje antibakterijski, a limun uravnotežuje pH kože i vraća joj sjaj. 

Maska od soka od limuna i ulja čajevca

Pomiješajte šalicu mlake vode sa žličicom soka od limuna i nekoliko kapi ulja čajevca. Mješavinom pošpricajte lice i ostavite oko 10 minuta. Nakon toga isperite. 

Ulje čajevca djeluje protuupalno i dezinficira kožu, ono čisti prljavštinu uz pora, osobito nakupljena prirodna ulja. Limunska kiselina odlična je u borbi s velikim porama karakterističnima za masnu kožu. 

Jabučni ocat 

On čisti pore, uklanja višak prirodnih ulja i regulira njegovo daljnje izlučivanje. Također koži vraća prirodni pH poput limuna, a dovoljno ga je nanijeti na vatu i očistiti lice. Nakon toga lice treba isprati toplom vodom. 

Maska od gline, morskih algi i meda

Djelovanje maske od gline možete pojačati dodavanjem morskih algi u prahu, žličice meda i nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande. Dobivenu pastu treba nanijeti na lice i ostaviti 10 minuta pa potom isprati. 

Maska će ukloniti svu prljavštinu i vizualno smanjiti pore, a med će spriječiti nastanak prištića. 

Maska od naranče i aloe vere

U blender stavite jednu veću naranču i nekoliko žličica gela aloe vere, pomiješajte sve dok ne dobijete gustu smjesu. Ovisno o željenoj gustoći, možete dodati još aloe vere. Dobivenu mješavinu nanesite na lice i ostavite da djeluje 15 do 20 minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. 

Vitamin C iz naranče uklonit će nečistoće i uništiti bakterije koje uzrokuju prištiće, a aloe vera djeluje protuupalno i smanjuje rizik od infekcija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj
Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'
OPROSTILA MU JE

Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'

Britanac David (64) kaže da je postao 'opsjednut' drugom ženom nakon što ju je upoznao na tečaju. Ali njegova supruga Ruth (58) oprostila mu je nakon što je shvatila da 'nije njegova krivnja'