Obavijesti

Lifestyle

Komentari 24

Najbolji sladoled u Hrvatskoj je od vanilije, čokolade i trešanja

Najbolji sladoled u Hrvatskoj je od vanilije, čokolade i trešanja

Pobjednički sladoled Gelato Festivala je 'Slatka Tonka' slastičarke Marije Škorić iz restorana Vinodol u Novom Vinodolskom. Pobjednica će nas 2020. predstavljati na europskom natjecanju u Italiji

VIDEO

Čak 14 vrhunskih slastičara natjecalo se jučer na 'Gelato Festival Challenge' u zagrebačkim Sesvetama u tome tko će pripremiti najbolji sladoled i predstavljati Hrvatsku na europskom natjecanju u Italiji 'Carpigiani International Day' 2020. godine. 

POGLEDAJTE GALERIJU:

26
| Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, ilustracija

Svaki je slastičar izrađivao jedan sladoled od pet litara pomoću Carpigiani strojeva, a za to je imao 30 minuta. Mogli su ponijeti svoje sastojke i dekoracije. Pobjednički sladoled je 'Slatka Tonka' slastičarke Marije Škorić iz restorana Vinodol u Novom Vinodolskom. Marija je sladoled pripremila od kozjeg mlijeka, vanilije, začina Tonka (tropskog južnoameričkog začina) i mliječne čokolade, a dekorirala ga je listićima crne čokolade i umakom od trešanja. 

- Gelato Festival održava se širom svijeta. Organiziraju ga distributeri Carpigiani strojeva za sladoled u svojoj državi. Natjecanje je ciklus od četiri godine. Prošlogodišnja pobjednica je Kristina Prgomet iz Gelato bara Bella u Trogiru. I ona će, kao i ovogodišnja pobjednica predstavljati Hrvatsku na europskom natjecanju u Italiji 2020., tako da ćemo imati dvije predstavnice. Pobjednik europskog natjecanja ide na svjetsko, objasnio nam je Jurica Bilić, specijalist za prodaju i tehničku podršku iz tvrtke Konding Projekt koja oprema hrvatske slastičarnice, a s Carpigianijem organizira Gelato Festival. Dodaje da se sladoledi sve više radi s potpuno prirodnim sastojcima, bez aditiva, glutena, šećera… I čitav veganski program sve više uzima maha pa su se i oni prilagodili tome. 

- Gelato Festival traži najbolje okuse širom svijeta. Na svjetskom natjecanju, nakon europskog sudjeluje 30-ak najboljih slastičara diljem svijeta – kaže Ethan Murphy iz Carpigianija, koji putuje u potrazi za najboljim okusima. Ističe da je to odlična prilika slastičarima da se pokažu i natječu, ali i zabave. Smatra da je važno da pokažu da se najbolji sladoledi rade, uz najbolje sastojke i trud, iz srca i duše.

- Za najbolji sladoled najvažnija je svježina sastojaka, kvaliteta mlijeka, te dobar stroj za izradu sladoleda – kaže slastičar Gabriele Vanucci iz Gelato University Carpigiani, gdje sladoled uče raditi i brojni Hrvati. Dodaje da u izradi sladoleda nema limita, možete ga praviti od čega god zamislite. 

NE TREBA IM VJEROVATI: Ovo su najzlobniji horoskopski znakovi, iako će vas na prvu prevariti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

'Grudi su mi toliko ogromne da me mnogi ljudi mrze zbog njih'
PROBLEMI S VELIČINOM

'Grudi su mi toliko ogromne da me mnogi ljudi mrze zbog njih'

Ukrajinka tvrdi da su joj njezine velike grudi broj 30 HH cijeli život stvarale probleme. U školi su ju maltretirali, ne može vježbati osnovne kardio vježbe, a umjesto da bude učiteljica radi putem interneta

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi
Dnevni horoskop za petak 26. travnja: Ovan dobiva priliku sa simpatijom, Ribe trebaju odmor
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 26. travnja: Ovan dobiva priliku sa simpatijom, Ribe trebaju odmor

Pročitajte dnevni horoskop za petak 26. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje