Lifestyle

Komentari 0

Najčešće greške kod pranja kose zbog kojih je beživotna i suha

Najčešće greške kod pranja kose zbog kojih je beživotna i suha

Iako je za neke šamponiranje najlakša stvar, ipak može se reći, kako to nije istina. Šampon je najbolje koristiti za tjeme i ne stavljati ga previše jer bi se kosa mogla lakše i prije zamastiti

Možda mislite kako pranje kose nije nešto čemu biste morali pridavati previše pažnje, ali šamponiranje i pranje kose zahtijeva pravilnu i odgovarajuću njegu i pažnju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ovo je dobro znati kako biste pravilno oprali kosu:

1. Šampon je samo za čišćenje tjemena, a ne za pramenove kose

Šampon je namijenjen isključivo vlasištu. Dok šamponirate kosu, lagano masirajte vrh glave minutu do dvije te potom dobro isperite kosu. Prebrzo izbijanje sebuma na tjemenu može biti i posljedica lošeg ispiranja pa na to obratite posebnu pažnju.

Zapamtite da za ravnomjernu raspodjelu i bolje pjenjenje kosa mora biti posve mokra.

Ukoliko je vaša kosa baš jako prljava ili masna, tada nakon što nanesete šampon na vlasište, zapjenite ga u rukama te provucite kroz dužinu kose. Nema potrebe da šamponirate svoju kosu dvaput ili da koristite previše proizvoda.

Pretjerano šamponiranje uklanja prirodna ulja s našeg vlasišta što uzrokuje suho vlasište, perut i iritaciju vlasišta.

2. Šampon treba koristiti u malim količinama i treba ga razrijediti s vodom

Ako to ne učinite, to može uzrokovati suhoću kose. Primjena previše šampona može oštetiti kosu. Bez obzira na to koliko je duga vaša kosa, mjerica otprilike veličine novčića uglavnom je savršena za svakoga.

3. Korištenje šampona varira od osobe do osobe

Većina nas šampon nanosi jednom ili dva puta tjedno. No, ovisno o teksturi kose i prirodi vlasišta, nekima bi moglo biti potrebno šamponiranje svaki dan, pa je u tom slučaju potrebno korištenje blagih šampona.

Neki od nas imaju potrebu prati kosu svaki dan, što baš i nije preporučljivo jer možemo ući u začarani krug pretjeranog mašćenja upravo zbog toga što s tjemena konstantno skidamo zaštitni sloj i oduzimamo mu vlagu. 

4. Ne postoji najbolji šampon

Ono što nekom drugom odgovara možda vama neće. Svačija kosa je drugačija. Morate pronaći šampon koji odgovara vašoj kosi prema njezinoj prirodi. Neki mogu imati suho tjeme, a neki masno, pa će odabir ispravnog šampona učiniti čuda.

5. Vezanje mokre kose ručnikom lomi vašu kosu

Vezanje kose ručnikom može uzrokovati oštećenje i lom. Jedan od najboljih načina sušenja kose je korištenje pamučnog ručnika ili pamučne majice; njegova meka tekstura neće nanijeti nikakvu štetu vašoj kosi, piše Indian Express.

Najčitaniji članci