Lifestyle

Komentari 4

Najluđi svjetski bazeni: Ronite u bazenu ili čak u dnevnoj sobi

Najluđi svjetski bazeni: Ronite u bazenu ili čak u dnevnoj sobi

Vražji bazen nadvija se nad ponore, Koh Samui crven je kao krv, Nemo je dubok 33m, a u najstrašnijem bazenu Golden Nuggetu možete plivati s morskim psima

Nemo 33 najdublji je zatvoreni bazen na svijetu. Na najdubljem dijelu dubok je puna 33 metra , a u najplićem pet.  A da ronjenje ne bi bilo dosadno, u njemu se nalaze brojni prolazi i umjetne špilje. Ovaj bazenski kompleks u predgrađu Bruxellesa dizajnirao je ronilački stručnjak John Beernaertes, za školu ronjenja i ronioce-rekreativce. Temperatura vode iznosi ugodnih 30 stupnjeva, pa nije potrebno nositi zaštitna neoprenska odijela. 

Voda nije klorirana nego se propušta kroz tehnološki napredne filtre, a vlasnici tvrde je sva voda u bazenu (čak 2,5 milijuna litara) izvorska i pitka. Nemo 33 privlači i brojne turiste koji vole ostati na suhom i kroz podzemne prozore mogu promatrati ronioce. No Nemo 33 nije najneobičniji bazen. U konkurenciji je i tajlandski Koh Samui u kojoj se zbog posebnih pločica voda doima crvenom poput krvi, Vražji bazen na vrhu Viktorijinih slapova u Africi iz kojeg kupači mogu gledati u duboke ponore te Living Room koji se nalazi u dnevnom boravku. 

Vani snijeg, u bazenu toplo

Islandski otvoreni bazen Plava laguna podzemne vode zagrijavaju na 37-38 stupnjeva, pa je kupanje u njemu ugodno i usred zime. Ljetni ugođaj u svako doba godine vlada i u japanskom bazenu Ocean Dome. Ima veliki pomični krov koji simulira sunce i nebo, a kupačima  nudi i lažni vulkan, lažni pijesak i lažne valove.

Ronjenje među ruševinama

‘Sveti bazen’ u Turskoj u svojim dubinama krije stupove i ostale ruševine iz povijesnog grada Hierapolisa. Prirodan dotok kalcija osvježava bazen i održava temperaturu.

Plivanje s morskim psima ili u dnevnom boravku

Bazen Golden Nugget u Las Vegasu mnogi smatraju najstrašnijim bazenom na svijetu jer u njemu plivate kraj morskih pasa. Srećom, morske su zvijeri odvojene debelim staklom, pa opasnosti nema. A oni kojima je od adrenalina draži glamur mogu produžiti do New Yorka gdje se nalazi bazen Living Room, izgrađen u luksuznom dnevnom boravku stana.

Najčitaniji članci