Lifestyle

Komentari 0

Najnoviji wellness trend: Ušne sjemenke za 'DIY akupunkturu'

Kad se zalijepe u uho, ove sićušne sjemenke navodno podižu raspoloženje i umanjuju stres, a koriste se i za brojne probleme i smetnje; od 'jet laga' do problema s kilogramima

Zbog sve većeg prihvaćanja i sve raširenije dostupnosti holističkih proizvoda i tretmana, nemoguće je ne primijetiti neke nove trendove koji 'preko noći' postanu hit na društvenim mrežama.  Upravo se to dogodilo s najnovijim wellness akupunkturnim pomagalom, tzv. ušnim sjemenkama.

Ušne sjemenke su malene tvrde kuglice koje se lijepe na školjku uha, a osmišljene su kao tretman akupunkture koji djeluje preko uha. Tako pritišću različite dijelove ušne školjke - i 'razbijaju' blokade u protoku energije koji nam uzrokuju zdravstvene probleme.

 

Inače se u akupunkturi tradicionalno koriste iglice, a ušne su sjemenke osmišljene kao alternativa liječenja bez uboda igala - čak i bez posjete stručnjaku, jer se tretman radi kod kuće.

Kad se zalijepe u uho, ove sićušne sjemenke navodno podižu raspoloženje i umanjuju djelovanje stresa, a koriste se i za brojne probleme i smetnje - od mučnine na putovanju ili 'jet laga', pa do problema sa viškom kilogramima.

 

Aurikuloterapija, kao i refleksologija, djeluje tako da uho promatra kao 'mikrosustav' koji odražava cijelo naše tijelo - pa se mapiranjem aurikularnih točaka kojih u uhu ih ima oko 100 - određuje gdje će se postaviti ušne sjemenke, ovisno o zdravstvenom problemu.

A kako je ovo ipak 'vidljivi' trend, postoje naravno i sjemenke od srebra, zlata i od Swarovski kristala.

- Ušne sjemenke od čistog srebra ili 24-karatnog zlata pričvršćene su na ljepljivu naljepnicu, pa se lako mogu doma staviti - rekla je za Healthline bivša manekenka i akupunkturistica Olivia Inge iz klinike Berkeley u Maryleboneu, koja je dizajnirala srebrne i zlatne ušne sjemenke.

Ona dodaje i kako 'izrada sjemenki od srebra ili zlata ima i druge benefite; 24 karatno zlato tako npr. zagrijava, stimulira i pojačava opskrbu uha krvlju, dok je srebro poznato po svojstvima hlađenja'.

Ovaj trend, naravno, ima i svoje poznate i slavne sljedbenice, a među njima su i Penélope Cruz i Kate Moss koje su bile i na ovogodišnjem wellness samitu, gdje su predstavljeni najnoviji modeli sjemenki. Ušne sjemenke se prodaju i preko Goopa, lifestyle wellness brenda brenda holivudske dive Gwyneth Paltrow.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci