Lifestyle

Komentari 0

Nakon borbe s rakom ostala trudna pa oboljela od korone

Nakon borbe s rakom ostala trudna pa oboljela od korone

Kate se zarazila u posljednjim tjednima trudnoće, a virus je dobila od supruga. Simptome je razvila nakon par dana i uslijedio je šok. Kate je dva tjedna prije poroda dobila visoku temperaturu

Medicinska sestra Kate Foxall (36) iz Bournemoutha u Engleskoj rodila je drugo dijete i to netom nakon što su ona i njezin suprug Daniel Bundy (37) preboljeli koronavirus, piše Mirror. 

Kate se zarazila u posljednjim tjednima trudnoće, a virus je dobila od supruga. Simptome je razvila nakon par dana i uslijedio je šok. Daniel se samoizolirao nakon što je izgubio smisao za okus i miris. Kate je dva tjedna prije poroda dobila visoku temperaturu, izgubila okus i miris i jako kašljala. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kako preživjeti novi val korona virusa

Brisom je potvrđeno da su pozitivni na koronu, a Kate se bojala za dijete nakon svega što je prošla. Od 2015. godine borila se s rakom dojke. Prošla je kroz operaciju i kemoterapije. Primala je hormonsku terapiju sve dok nije dobila odobrenje za pauzu kako bi poradila na drugom djetetu. 

- Rekli su mi da imam jako male šanse da ostanem trudna. Imala sam godinu dana pauze od hormonske terapije. Rekli su mi da mi je potrebna kako se rak ne bi vratio. Pred sam kraj, kada sam počela već gubiti nadu ostala sam trudna.  Bili presretni - kaže. 

- Jako sam se bojala jer smo uporno radili na drugom djetetu. Pored moje dijagnoze sada se tu našla i korona - kaže Kate. 

Malena Ostara rođena je 15. svibnja, a nakon što su se vratili iz bolnice, malena je dobila visoku temperaturu. 

- Bila je neko vrijeme u bolnici. Nismo je mogli vidjeti. Prepali smo se, no testirana je na Covid-19 i test je bio negativan. Rekli su nam da se radi o virusu, ali ne o koroni - kaže.

- Sada je sve prošlo. Zdravi smo i presretni. Naš san se ostvario- zaključuje mama. 

Najčitaniji članci