Obavijesti

Lifestyle

Komentari 27

Nakon desetljeća neplodnosti dobili djevojčicu pa četvorke: Muž mi je pocrvenio od šoka!

Nakon desetljeća neplodnosti dobili djevojčicu pa četvorke: Muž mi je pocrvenio od šoka!

Par je prvo prije dvije godine, nakon uspješne IVF oplodnje dočekao kćer Zoe, a potom se dogodilo pravo malo čudo - Starlyn je ostala trudna s četvorkama na neobičan način

VIDEO

Nakon šest neuspjelih pokušaja umjetne oplodnje, s posljednjim embrijem koji je ostao iz ciklusa iz kojeg se rodila i njihova kćer Zoe, Starlyn Cafferata (36) i njezin muž Bill su uspjeli ponovno 'začeti'. Nevjerojatna Starlyn, pedijatrijska medicinska sestra, zatrudnjela je ne s jednom bebom - već s četvorkama. No ne na posve običan način. 

POGLEDAJTE VIDEO: Jedan dan s četvorkama

Pokretanje videa...

00:35

- Liječnici su rekli da misle da se jedan embrij podijelio na jednojajčane blizance, a onda je moje tijelo nevjerojatno proizvelo još dva jajašca istovremeno kad smo bili na umjetnoj oplodnji, koja su oplođena prirodnim putem - ispričala je Starlyn.

- To je bila nevjerojatna vijest! Zadnji embrio mi je na kraju donio četvero djece! - rekla je.

- Trebalo nam je cijela vječnost da se prilagodimo na vijest. Znali smo da nam je posljednji put da idemo na umjetnu oplodnju, pa smo se u najboljem slučaju nadali jednoj bebi. Nikad nam nije ni palo na pamet da ćemo imati više od jedne bebe - objasnila je. 

Par je saznao za četverostruko iznenađenje u drugom mjesecu Starlyne trudnoće. 

- Bili smo presretni kad smo otkrili da sam ponovo trudna. Samo što smo mislili da sam trudna s jednom bebom i bili smo oduševljeni što će Zoe dobiti brata ili sestru - rekla je Starlyn.

- Kad sam išla na prvi ultrazvuk, doktorica je samo išla dalje i dalje sa skenerom i uporno gledala u ekran. Ulovila me panika da ne vidi otkucaje srca ili tako nešto, a tad se okrenula prema meni i rekla da ne može vjerovati - da se zapravo očitavaju četiri različita otkucaja srca - ispričala je i dodala da su muž Bill i ona mislili da su krivo čuli, nakon čega je doktorica pokazala zaslon ekrana na kojem je bilo očito da kucaju četiri različita srca. 

- Samo što nisam počela hiperventilirati. Skinula sam masku jer u jednom trenu nisam mogla disati. Pogledala sam u Billa, a on je odjednom pocrvenio, valjda od šoka - ispričala je kako je izgledao taj pregled na kojem su otkrili da čekaju umjesto jedne bebe, njih čak četiri. 

Onda su joj doktori objasnili da je uz embrij koji joj je umetnut umjetnom oplodnjom i koji se podijelio na dva, njezino tijelo proizvelo još dva jajšca te da su svi istovremeno oplođeni - što je bilo pravo čudo. 

YouTube

- Gotovo deset godina tako smo očajnički željeli zasnovati obitelj. Sad ćemo odjednom postati roditelji petero djece - komentirala je. 

Trudnoća je protekla glatko, iako ju je trebalo vrlo pažljivo nadzirati jer se trudnoća s četvorkama smatra visoko rizičnom. Starlyn je svakih četrnaest dana išla na ultrazvuk kako bi provjerila jesu li sve četiri bebe dobro i rastu li pravilno.

U 29. tjednu primljena je u bolnicu na čuvanje trudnoće. Četvorke - sin Enzo i kćeri Lennon, Stella i Francesca - rođene su krajem siječnja, kad je Starlyn bila trudna samo 31 tjedan, piše britanski Sun.

No, nevjerojatna snježna oluja u Teksasu, u kombinaciji s ograničenjima posjeta zbog epidemije je spriječila Starlyn i Billa da vide svoje bebe čak osam dana. 

- Tjedan dana nismo smjeli ući u bolnicu zbog oluje. U bolnici je nestalo struje i jedino kako samo mogli komunicirati sa sestrama na neonatalnom odjelu je bilo putem FaceTimea. To je bilo strašno - prisjetila se Starlyn.

- Izdajala sam se na parkiralištu bolnice, a onda bi došla jedna od sestara iz neonatalne jedinice i odnijela mlijeko bebama. Srećom nakon što je oluja završila, pustili su nas u bolnicu, ali samo u ograničen posjet - prisjetila se. 

- Četvorke su jako dobro napredovale. U veljači smo mogli odvesti doma dvije bebe, a u ožujku druge dvije - ispričala je. 

- Samo činjenica da smo ih sad odjednom mogli maziti kad god smo poželjeli je bila nevjerojatna. A Zoe je bila tako uzbuđena, još od poroda, nije mogla dočekati da upozna svojeg brata i sestre - rekla je.

Tata s usvojenom djevojčicom koju je odbilo 20 obitelji otkriva: Nas dvoje živimo život!
Tata s usvojenom djevojčicom koju je odbilo 20 obitelji otkriva: Nas dvoje živimo život!

- Nevjerojatno je napokon ih vidjeti sve zajedno. Kad postanu dovoljno stari da razumiju, ispričat ćemo im sve o njihovom nevjerojatnom rođenju. I kako su njihovi mama i tata deset godina pokušavali imati dijete, a onda ih je odjednom bilo pet - zaključio je Bill. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...