Obavijesti

Lifestyle

Komentari 68

Nakon godina samoće Vojko i Milka pronašli su ljubav i mir

Nakon godina samoće Vojko i Milka pronašli su ljubav i mir
4

Supružnici su nam se teško razboljeli. Mislili smo da će nam njihovom smrću svijet stati, rekli su Milka i Vojko koji su jedno drugome 'da' rekli krajem prošle godine

VIDEO

Susjedi su počeli primjećivati nepoznatoga gosta na mojim vratima. Rekla sam im da sam se udala, jer nisam znala reći da hodamo, pa sam malo ubrzala vjenčanje, pričala nam je vesela Milka o početcima zajedničkog života s 20 godina starijim Vojkom.

Milka (61) i Vojko (80) Vuletić novopečeni su bračni par koji su “da’’ rekli krajem prošle godine jer su im se, kažu, tako posložili sudbonosni brojevi.

Vojko, po struci inženjer strojarstva, i sa svojih 80 godina još predaje na jednoj zagrebačkoj srednjoj školi, uči engleski, svira gitaru, vježba jogu, ispravlja testove i na tjednoj bazi odlazi na izlete sa svojom dragom. Kaže kako se više ne osjeća usamljeno i kako mu se s 80 godina nekadašnje velike brige sad čine nebitnima.

- Ne smijemo dopustiti da brige utječu na našu svakodnevicu. I najbitnije, treba raditi što voliš. Ja imam osjećaj kao da mi se stalno otvaraju nove mogućnosti. Vojko kaže kako je cijeli život škola i da stalno treba raditi na sebi i ne strahovati.

- Mladi se boje biti ono što jesu, kreću se u grupama i tu pronalaze sigurnu zonu, ali ne i ispunjenje. Kaže kako je to stvar zrelosti i truda, a on se osjeća ispunjeno. Milka se slaže. Dodaje i kako je blagoslov zaljubiti se u šezdesetima.

- Mirovina je vrijeme kad se sasvim možeš posvetiti sebi i partneru te svu svoju ljubav usmjeriti u vaš odnos, rekla je Milka.

Spojile su ih životne tragedije

Milka i Vojko oboje su bili udovci. Nakon smrti supružnika mislili su kako je život za njih stao.

- Vojkova supruga je bila teško bolesna i cijeli život ju je njegovao. Moj se muž također razbolio, a svega nekoliko mjeseci nakon njegove smrti i sin je dobio rak nakon čega sam se sasvim posvetila njemu i ni o čemu drugome nisam razmišljala. Sin se kasnije oporavio. Počela sam osjećati prazninu i sama sam sebe uvjerila kako volim svoju samoću, ali bila sam u krivu, priča nam Milka.

-Prijateljica mi je pomogla da izađem iz tame, a sada vidim kako je ljepše živjeti u dvoje, dodala je Milka iz koje kao da pršti pozitivna energija. 

Milka i Vojko skoro svake srijede odlaze u Podružnicu umirovljenika Trnsko, na čijem su se izletu prije dvije godine i upoznali.

- Kad god dođemo, svi su dobro raspoloženi, plešemo i veselimo se. Podružnica Trnsko već 30 godina svake srijede za umirovljenike priprema plesnjake, uvijek ima nešto za pojesti i popiti, objašnjava Milka. Dodaje kako osim plesanjaka organiziraju i izlete na koje se ona i Vojko često odazivaju.

- Trebamo ostati pozitivni, život je putovanje i uvijek se treba nadati. Mirovina nije kraj, mirovina je tek početak jednog prekrasnog razdoblja u životu kad je čovjek zrel i zadovoljan i samo treba uživati, zaključuju supružnici.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:46
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje