Lifestyle

Komentari 11

'Nakon smrti nije bilo tunela ni svjetla, samo beskonačan mir'

'Nakon smrti nije bilo tunela ni svjetla, samo beskonačan mir'

Iako zna što znači ostati bez svijesti zbog niske razine šećera u krvi, nakon čega obično osjeća strah, tjeskobu i paniku, Jim je ovo iskustvo opisao drugačije

Jim je doživio iskustvo bliske smrti, a srce mu je stalo na kratko vrijeme. Inače je dijabetičar. Za istraživačku zakladu Iskustva bliske smrti opisao je osjećaj koji je doživio u tom kratkom periodu:

'Nepravedno je reći da sam samo osjetio smirenost. Niska razina šećera u krvi, nakon što se svijest povrati, proizvodi intenzivne osjećaje tjeskobe, zbunjenosti, straha i panike. Ništa od toga nisam osjetio. Potpuno suprotno. Nikad nisam osjetio takav mir, smirenost, toplinu i ljubav u svom životu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Brat mi se javio nakon smrti

Nije bilo tunela, svjetala niti mi je život prolazio pred očima. Ono što sam ja iskusio bila je prisutnost koja me je uvjeravala da će sve biti u redu. 

Nije to bio glas već više kao telepatska poruka, ali koja je bila jasna kao i sami glas. Uvjerila me i pustila me s mirom. 

Snažno vjerujem da mi je viša sila komunicirala tu poruku.'

Tada se Jim vratio u svoje tijelo. Neki istraživači vjeruju da njegovo iskustvo nije jedinstveno te da je povezano s navalom moždane aktivnosti kada se život gasi. 

To su zaključili istraživači sa Sveučilišta Michigan kada su inducirali srčani zastoj kod štakora dok su istovremeno nadzirali njihovu moždanu aktivnost, piše Express.

Najčitaniji članci