Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Nakon Zagreba Food truck festival danas stiže i u Rijeku

Nakon Zagreba Food truck festival danas stiže i u Rijeku

Danas u 17.00 sati do Rijeke na četiri kotača konačno stiže prvi Food truck festival, koji će biti 'parkiran' u riječkom turističkom 'hot spotu', tj. Nugentovom parku ispred Trsatske gradine

VIDEO

Pregršt zanimljivih sadržaja ispunit će čak 25 dana trajanja festivala, uz naglasak na gastro delicije koje će se nuditi na devet lokacija. Cijeli park bit će u funkciji festivala, a uz chill zone, posjetitelji će moći uživati i na sunčalištu s najljepšim pogledom na grad koji teče. Klinci i klinceze uživat će u Kids korneru uz niz zabavnih radionica, a oni nešto stariji moći će uživati u glazbenom programu.

POGLEDAJTE VIDEO: Klopa i piće na festivalu

Pokretanje videa...

FOOD TRUCK FESTIVAL STARTA OVOG VIKENDA NA JARUNU! 00:35

Riječ je o manifestaciji koja je svoje 1. hrvatsko uprizorenje imala lani u Zagrebu.

– S jedne je strane lokacija koja je dokazano uspješna i ljudima omiljena, kako je to potvrđeno prilikom organizacije adventskih događanja. S druge, mogli smo lani pratiti veliki zagrebački uspjeh Truck Fooda, tako da vjerujemo kako će većina onog što se nude naići i na odobravanje Riječanki i Riječana svih generacija jer program je iznimno bogat te namijenjen svim uzrastima - ističe organizator događaja Vedran Babić, zahvalivši Gradu Rijeci i turističkoj zajednici, koji su prepoznali značaj dovođenja ovog brenda i u Rijeku.

Rijeka: Pripreme za Truck Food Festival

Klopa - cuga - mjuza

Festival će otvoriti Super Cover band koji će biti zadužen za izvrsnu atmosferu, a uz slasne zalogaje i pokoju kapljicu osvježavajućih pića odlična zabava je zagarantirana. Posjetitelji će moći uživati u gastronomskim delicijama, a hrana i cuga nudit će se isključivo na kotačima. 

Samo neki od specijaliteta koji će se moći kušati su Blackie Burger - višegodišnji najbolji burger zadarskog adventa Brenda Picnic Mingle & Fun, zatim bao buns, tacosi i corn dog, koji će pripremati Nikki’s ekipa, posjetiteljima poznata s Adventa na Gradini.

Rijeka: Pripreme za Truck Food Festival

Tu su i neodoljive slastice i sladoled, a istarske street food specijalitete pripremat će Manjada iz Novigrada. Sa svojim retro truckom stiže i Valamar, jedna od vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj.

Naravno, neće izostati ni izvrsna ponuda pića – Rakhia bar nudit će široki asortiman rakija, a u parku će se smjestiti i Staropramen corner. Poznati riječki Cocktail bar Three Monkeys pripremat će koktele i spritzeve, a Hendrick’s G&T station posjetiteljima će nuditi pravo ljetno osvježenje.

Rijeka: Pripreme za Truck Food Festival

Na Badel Martini Fiero Trucku posluživat će se nekoliko varijanti spritzeva i Badel asortiman vrhunskih vina. U planu su i vikend gostovanja najpopularnijih hrvatskih šefova Davida Skoke i Mate Jankovića.

Kids corner

Osim za odrasle, navedeni park pretvoriti će se u pravi mali raj i najmlađe, za koje je organizirana posebna zona u kojoj će roditelji odgajateljicama i animatorima moći povjeriti svoju djecu. 

Rijeka: Pripreme za Truck Food Festival

Išlo se zapravo toliko daleko da će se posjetitelji moći izležavati i totalno chillati kako na posebno pripremljenom sunčalištu, tako i u ležaljkama, točnije visećim mrežama te najrazličitijim stolovima i sjedalicama poput žarko obojenih automobilskih guma.

– Rijeka je sredina koja postaje sve privlačnija posjetiteljima, što se potvrdilo i adventskim događanjima. Želja nam je ovog ljeta pripremiti niz događanja koja će biti zanimljiva turistima, ali nam je jednako takva želja i našim sugrađanima omogućiti druženja i uživanja kakva pruža i najavljeni Food Truck Festival - potvrđuje Petar Škarpa, direktor TZ grada Rijeke. 

Čak 22 događanja

– Obilje jela i pića pratit će jednako toliko glazbe. Uz nastupe popularnih DJ-a, živu svirku vikendima upriličiti će Supercover Band, kao i Belfast Food. Dolaze nam i stand up komičari, a oduševljenje će sasvim sigurno izazvati i nastup Blogera Krule. Moći će se nadmetati svi oni koji vole pub kvizove, a na svoje će doći i ljubitelji pikantnih začina kojima ćemo organizirati - 'okršaj ljutomana'. Na video wallu će se pak moći pratiti utakmice Europskog prvenstva kada će Hrvatska zaigrati protiv Češke i škotske. Nadamo se da neće biti nezadovoljnih jer su u 25 dana trajanja Trucka osmišljena čak 22 posebna događanja - ističu iz organizacije.

Rijeka: Pripreme za Truck Food Festival

Otvaranje Food Truck Festivala zakazano je za četvrtak 17. lipnja u 17 sati. Vikendom će Truck startati u 17, dok radnim danom počinje već u 10 sati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kuhar kraljice Elizabete radio je kajganu s dva tajna sastojka
POSEBAN RECEPT

Kuhar kraljice Elizabete radio je kajganu s dva tajna sastojka

Kraljica je vrlo rijetko mijenjala način prehrane te je kajgana postala jedno od njezinih omiljenih jela za doručak. Njezin je kuhar otkrio da je za Kraljicu radio kajganu s muškatnim oraščićem i limunom

Jednostavan trik kako da ruže cvjetaju kao lude cijelo ljeto
NEOBIČAN DODATAK

Jednostavan trik kako da ruže cvjetaju kao lude cijelo ljeto

Iako se i magnezij i sumpor prirodno pojavljuju u tlu, oni mogu biti iscrpljeni iz tla zbog različitih razloga. Primjerice, zbog prekomjerne sadnje i sjetve, čime se tlo iscrpljuje
'Izabrala sam dobar seksualni život umjesto da imam djecu, bila sam zaslijepljena požudom'
SAD JOJ JE ŽAO

'Izabrala sam dobar seksualni život umjesto da imam djecu, bila sam zaslijepljena požudom'

James i ja smo odsjedali u hotelu gotovo svaki vikend, provodeći sate u krevetu vodeći ljubav na luksuznoj posteljini i pijući šampanjac iz minibara. Bio je jako seksi, ali je bio i romantičan. Znao je reći sve prave stvari, prisjetila se