Obavijesti

Lifestyle

Komentari 48

'Napokon smo bili mama i tata, a onda smo morali vratiti bebu. Roditelji su se predomislili...'

'Napokon smo bili mama i tata, a onda smo morali vratiti bebu. Roditelji su se predomislili...'

Opraštanje od nje toliko me pogodilo da vam to ne mogu riječima opisati. Znali smo da je vjerojatno više nikada nećemo vidjeti, prisjetila se ova žena koja je mislila da nikad neće postati majka

VIDEO

Šanse da ostanem trudna bile su manje od jedan posto. Liječnici su rekli da će nam moja endometrioza, poremećaj kod kojeg tkivo maternice raste izvan nje, jako otežati začeće, ispričala je Sarah Howell (31), medicinska sestra iz SAD-a koja se sa suprugom Chrisom (32) obratila agenciji za posvojenje.

POGLEDAJTE VIDEO Ovaj par ima 21 dijete i 16 dadilja:

Pokretanje videa...

21 DIJETE 01:43

Bili su oduševljeni su saznali da se pojavilo novorođenče koje mogu povesti kući. Radilo se o djevojčici po koju su došli u bolnicu, brzo nakon što se rodila.

U isto vrijeme se dogodilo još jedno čudo - sat vremena prije nego su im iz agencije javili za ovu bebu, Sarah je saznala da je trudna. Njihovoj sreći nije bilo kraja.

Međutim, u novorođenčetu koje su planirali posvojiti uživali su samo pet dana. Tad su primili vijest koja ih je toliko pogodila da je Sarah mislila da će dobiti spontani pobačaj od stresa - djetetovi biološki roditelji su se predomislili i tražili su svoju bebu nazad. 

'Doktor za inkubatore' u SAD-u je početkom 20. stoljeća spasio na tisuće prerano rođene djece
'Doktor za inkubatore' u SAD-u je početkom 20. stoljeća spasio na tisuće prerano rođene djece

- Morali smo je vratiti. Bol koju sam osjećala je bila toliko duboka da sam se bojala kako će izazvati pobačaj. Opraštanje od nje toliko me pogodilo da vam to ne mogu riječima opisati. Znali smo da je vjerojatno više nikada nećemo vidjeti - prisjetila se ova žena.

- Ona me učinila majkom iako je to trajalo samo nekoliko dana. Pomogla je izliječiti dio naših srca koji je sterilitet slomio - dodala je i napomenula kako ne zamjera biološkim roditeljima što su se predomislili, ipak je to njihovo dijete.

Sarah je rodila sina Noaha Howella, a uz njega danas imaju još jedno dijete, dječaka starog dva mjeseca kojeg su posvojili.

629241827

'Brak nam se skoro raspao zbog svega'

Prisjetila se koliko je bila shrvana nakon što su joj liječnici rekli da će teško ostati trudna, no njezin suprug je bio optimističniji.

- Željeli smo obitelj i to me bacilo u depresiju, doslovce sam prošla proces tugovanja. Moj suprug je bio puno pozitivniji, on često stvari promatra sa vedrije strane. Bio je to težak period, čak smo odlazili bračnom savjetniku i, iskreno, mislim da naš brak to ne bi preživio bez stručne pomoći - ispričala je.

Kaže kako je pokušavala ostati trudna tri godine. Bila je na nekoliko kirurških zahvata, primila je stotinjak injekcija, popila hrpu pilula i plakala uz mnoštvo negativnih testova na trudnoću. Nakon toga im je reproduktivni imunolog rekao kako su šanse za trudnoću izuzetno male.

- Ta vijest nam je zapravo omogućila da krenemo dalje. Razgovarali smo i shvatili kako smo napokon spremni za posvajanje djeteta. Stavili su nas na listu čekanja na kojoj ljudi čekaju bebu i po tri godine - rekla je.

629241834

Dok su čekali dobre vijesti iz agencije za posvajanje, Sarah se jedno jutro osjećala pomalo čudno. Otvorila je ormar u kojemu je još držala testove na trudnoću. 

- Gledala sam ih i mislila ima li smisla provjeriti, ali, mislila sam si, kad su već tu, napravit ću to. Prvi put u životu test je bio pozitivan. Zajecala sam. Plakala sam toliko da sam jedva disala. To je bio veliki pozitivan šok. Milijun puta nakon toga sam se zapitala: 'Kako je to moguće?' - prisjetila se.

- Samo sat vremena nakon što mi je test pokazao da sam trudna, nazvala nas je socijalna radnica iz agencije i rekla da bismo mogli upoznati svoju djevojčicu za samo tri tjedna. Bila sam u osmom tjednu trudnoće kad smo došli po nju i odvezli je doma. Odmah smo se zaljubili u nju - dodala je.

Učiteljica rodila 4 djece u manje od godinu dana: To je blagoslov
Učiteljica rodila 4 djece u manje od godinu dana: To je blagoslov

Spomenula je i kako je upoznala biološku majku te djevojčice.

- Ušla sam u bolničku sobu, a njezina mama ju je držala u rukama i s ljubavlju stavila meni u naručje. Rekla je bebi: 'Upoznaj svoju mamu, djevojčice' - ispričala je.

Međutim, pet dana kasnije njezini pravi roditelji su je željeli nazad. Naime, po zakonu se imaju pravo predomisliti do deset dana nakon djetetovog rođenja.

- Baš sam je hranila kad nam je stigao taj poziv. U očaju sam pala na pod i ponavljala: 'Oni se šale?, 'Reci mi da je ovo šala'. Bol koju smo oboje osjetili tog dana bila je gora od one koju smo proživjeli u tri godine neplodnosti - kazala je pa opisala kako se osjećala kad je napokon rodila svoje dijete.

- Privukla sam ga grudima i zatekla sama sebe kako razgovaram s Bogom. Zahvaljivala sam mu za ovo čudo. Kad je Noah napunio godinu dana, socijalna radnica iz agencije nas je ponovno nazvala i rekla kako za nas imaju dječaka starog jedan dan. Otišli smo po njega u bolnicu i dali mu ime Levi - rekla je i priznala da su strahovali prvih deset dana dok nije prošao rok kad im dijete više ne mogu uzeti, prenosi Mirror.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'
BURNA RASPRAVA

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'

Muškarac je izazvao burnu raspravu nakon što je priznao da je radi nedostatka intimnosti sa suprugom odlučio potražiti nešto 'sa strane'. Kaže da mu je brak 'neodrživ', ali ne želi razvod
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje