Obavijesti

Lifestyle

Komentari 30

'Napokon uživam u majčinstvu, ali uskoro se vraćam u Sabor'

'Napokon uživam u majčinstvu, ali uskoro se vraćam u Sabor'
5

Na prvi sam se pogled zaljubila u Perinu. Kad sam je prvi put uzela u ruke, pomislila sam: 'Ajme, što ću sad? jer nitko nas ne priprema za najvažniju ulogu u životu, kaže zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić

VIDEO

Konačno uživam u majčinstvu, a ja i suprug u roditeljstvu. Iako je ponekad iscrpljujuće, ujedno je to najljepše iskustvo, kaže nam saborska zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić (36) koja je prije nešto malo više od mjesec dana u splitskoj bolnici rodila prvo dijete, djevojčicu Perinu.

Ona i suprug tek pri rođenju doznali su spol jer su željeli da to bude iznenađenje. Važnije od toga bilo im je da trudnoća prođe u redu i da dijete bude zdravo. Ime djevojčici dala je majka jer su se supružnici dogovorili da ime za curicu bira ona, a bude li dječak - otac. 

'Vezali su mi ruke i noge, takvu bol i šok nikad nisam doživjela'
'Vezali su mi ruke i noge, takvu bol i šok nikad nisam doživjela'

- Kad sam je prvi put uzela u ruke, pomislila sam: ‘Ajme što ću sad? Ne znam ništa’ - kaže iskreno kroz smijeh prisjećajući se trenutka u kojem je prvi put uzela u naručje djevojčicu, jer nitko nas, napominje, ne priprema za najvažniju ulogu u životu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Djevojčica je rođena carskim rezom. Prisjetila se i trenutka kad ju je prvi put vidjela.   
- Nakon što sam došla k sebi od anestezije, ubrzo su mi donijeli našu malenu Bačvicu. Dok su je nosili, čula sam kako plače i cijeli je hodnik odzvanjao. Ali čim su je stavili pored mene smirila se i pogledala me. Osjećaje koji su me tad preplavili nemoguće je opisati. Na prvi pogled sam se zaljubila - prepričala je prve trenutke s malenom Bačvicom, kako su je od milja prozvali i prije rođenja. 

Za razliku od prošlog bolnog iskustva kiretaže bez anestezije u splitskoj bolnici, ovog puta ima samo riječi hvale za tim koji je bio uz nju prije, tijekom i nakon porođaja. Prije odluke da se ide na carski rez djevojčicu su pokušali poroditi prirodnim putem, ali “njoj se nije dalo van”. 

- Od kada sam stigla u bolnicu, dežurni liječnici i sestre imali su sjajan pristup. U svakom trenutku znala sam sve što mi, kako i zašto radi. Smatram da svaka žena treba imati takvo iskustvo porođaja. Ovaj tim liječnika je daleko od onoga što je prije nešto više od godinu dana šef ginekologije u Splitu rekao o ženama izjavom: ‘Znate, kad netko očekuje da će ga neki zahvat boljeti, onda čim ga taknete, skače do plafona, više zbog straha nego objektivne boli’ – rekla je Ninčević Lesandrić. 

Kad su došle kući, sve je, kaže, bilo lakše. Malena dobro napreduje, a u prvome mjesecu dobila je malo više od kilograma. Sad ima 5,5 kilograma. U brizi o kćeri pomaže joj suprug, a na raspolaganju su im i bake kad god to zatreba.     

- Suprug radi sve i pomaže mi u svakom trenutku. Uz njega, na raspolaganju su nam i moja majka i svekrva – kaže i dodaje da joj se dolaskom prinove potpuno promijenio ritam života, kao što je to slučaj i kod većine roditelja. 
Malena i njezina dobrobit u fokusu je svima u obitelji. Nakon neprospavanih noći, posljednja dva-tri dana ipak su se uspjeli naspavati. 

- Posljednjih nekoliko dana prespavala je cijelu noć, tako da je sad puno lakše. Problem su nam još dojenački grčevi, a gledati je kako neutješno plače svima nam teško pada – kazala je zastupnica, koja uz pomoć savjeta pedijatra svojoj bebi pokušava maksimalno olakšati bolne grčeve. 

Soba za našu malu bačvicu je spremna, sve naručujem online
Soba za našu malu bačvicu je spremna, sve naručujem online

U majčinstvu, navodi, najviše se oslanja na iskustva svojih bližnjih i trudi se ispraviti sve što oni misle da su krivo napravili. 

- Naša Bačvica zasad spava u svojoj sobi i u svom krevetiću. Pokušavam i da je što manje nosimo na rukama. Za sada nam to uspijeva, ali hoće li potrajati, vidjet ćemo. Trudimo se da tako ostane – kaže uz smijeh. 

Na pitanje kako nenošenju odolijevaju bake odgovara: 
- Kao i sve bake. Čim ja okrenem leđa i izađem, one je uzmu na ruke. Kad otvorim vrata stana, spuštaju je u krevetić. Ja ih zezam da po mirisu njihovih parfema znam koja ju je nosila – prepričava.

Uskoro planiraju i krštenje. Ono bi trebalo biti do 15. prosinca, a ako ne uspiju sve organizirati do tada, onda nakon 15. siječnja. 
- Ne želim da krštenje bude u vrijeme Božića i Nove godine kako bih izbjegla u blagdansko vrijeme i taj dodatan stres – kazala je.

Iako okupirana brigom za bebu, priznaje da povremeno prati rad svojih kolega u Saboru, ali dodaje da je angažirana na svojim temama vezanim uz ekonomiju i poduzetništvo. Kako sad stvari stoje, planira skori povratak u zastupničke klupe.- Ne mogu baš ništa ne raditi – smije se i otkriva da prije zimske stanke u radu, koja počinje 15. prosinca, planira doći na posao.

U Zagreb će se tako uputiti s kćeri, ali i s majkom.  
- Stiže cijela ekspedicija – odgovara u šali zastupnica. 

Podsjetimo, zastupnica je u listopadu prošle godine tijekom rasprave u Saboru iznijela svoje traumatično iskustvo kiretaže “na živo”. Svojim svjedočanstvom potaknula je mnoge žene, koje su podijelile svoja bolna sjećanja i užasna iskustva iz hrvatskih bolnica tražeći da se to promijeni. To je rezultiralo akcijom “Prekinimo šutnju”.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

15:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara