Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Soba za našu malu bačvicu je spremna, sve naručujem online

Soba za našu malu bačvicu je spremna, sve naručujem online

Većinu stvaru za bebu naručila sam preko interneta, a stol za prematanje složila sam sama, kaže nam saborska zastupnica. Ona i suprug ne znaju spol pa će tek nakon rođenja u sobu unijeti i malo 'boja'

VIDEO

Mala bačvica nam stiže, natpis je dobrodošlice koji stoji u dječjoj sobici Ivane Ninčević Lesandrić, nezavisne saborske zastupnice kluba Mosta NL sa splitskom adresom, koja krajem rujna očekuje prvo dijete. 

Beba je zasad samo mala bačvica jer ona i suprug Ivan nisu željeli znati spol, a upravo zato dječja soba je, barem zasad, uređena u neutralnim nijansama: bež, sivim i bijelim tonovima. Nakon rođenja djeteta u sobu će ući i boje, pretežno ružičasta za curicu ili plava za dječaka. Tek tad u sobi će svoje mjesto dobiti i krevetić, koji još stoji u kutiji.

Pokretanje videa...

03:23

- Čekali smo da prođe prvih nekoliko mjeseci trudnoće i u lipnju smo počeli s uređivanjem. Prvo bojenje zidova, pa namještaj i detalji. Stvari naručujem preko interneta i uživam u tome. Sve je tu osim krevetića, koji mama ne ‘pušta’ u sobu. To je dio njezine tradicije, što sam joj pokušala racionalizirati, ali nisam uspjela. Umjesto da se uzalud trošim i raspravljam, odlučila sam popustiti, pa krevetić čeka dok ne pođem u rodilište - priča Ivana, koja je nakon neugodnog iskustva prethodno prekinute trudnoće shvatila koliko su neke stvari važne, odnosno nevažne.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad sam ostala trudna, pitala sam muža hoćemo li pitati za spol. Rekao je da ga stvarno ne zanima. Ne zanima ni mene. Puno ljudi se čudi tome. To je za mene naše dijete, dječak ili djevojčica, svejedno mi je. Neka sve bude u redu i ja sam sretna - kaže nam Ivana, koja na upit kako podnosi trudnoću kaže da sve teče super. 

Mislila da je trudna, test je bio pozitivan, a imala je tumor...
Mislila da je trudna, test je bio pozitivan, a imala je tumor...

Za rodilište je spremna, stvari su spakirane u torbi i 'čekaju'. Na pitanje gdje će roditi ne dvoji – u Splitu, gdje živi. 
Bez obzira na bolno iskustvo kiretaže, vjeruje da će sve proći u najboljem redu zahvaljujući glasu stotina hrabrih žena koje su utjecale na promjene. Iako je u visokoj trudnoći, Ivanu još prati standardni sindrom 'gniježđenja'. 

Tako je 'žulja' svaki detalj koji još nije spreman, a koji ona i suprug u proteklih pet godina zajedničkog života od posla i obaveza nisu stigli srediti.

- U stanu mi nedostaje samo još miješalica za beton – smije se. Ne nervira se, kaže, jer je za dolazak djeteta sve spremno, a ako nešto i fali, donijet će - poštar. Ona, naime, rijetko ide u trgovine, a navika kupovanja 'on line' ostala joj je od života u Americi. Ne kupuje samo ako proizvod nema dobre recenzije i fotografije. 

Pripremite ih da ostanu sami doma: Za prvi put - 15 minuta
Pripremite ih da ostanu sami doma: Za prvi put - 15 minuta

- Onaj stolić za presvlačenje naručila sam i sama složila, jer suprug taj dan nije mogao, a meni se nije dalo čekati jer sam odlučila da mora biti taj dan gotovo - kazuje nam saborska zastupnica. 

Na pitanje jesu li odabrali ime kaže da će suprug odabrati ime ako bude dječak, dok je na njoj izbor ako bude djevojčica.  

- U obitelji imamo cijeli niz zanimljivih imena. Mama je Egidija, baka je Domina, prabaka Petromila, a muževa baka se zove Apolonija. Ako bude cura, mogla bi se zvati Perina. Lijepo se uklapa s obzirom na povijest imena - otkriva nam Ivana, kojoj će mama Egidija pomagati tijekom putovanja na relaciji Split - Zagreb kad se vrati na posao u saborske klupe na Markovu trgu. 

Pokretanje videa...

00:31
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru