Lifestyle

Komentari 136

Napokon! Žene objasnile kakve ih kretnje najviše pale u seksu

Napokon! Žene objasnile kakve ih kretnje najviše pale u seksu

Znanstvenici su se napokon odlučili otkriti što točno znači tehnika u onom famoznom 'veličina ili tehnika'. Pokazalo se da ženama najviše odgovaraju vrlo specifične kretnje tijekom penetracije

Studija objavljena u znanstvenom časopisu Plos One ispitala je više od 3000 žena u cijelom svijetu kako bi saznali što one vole u krevetu. Rezultati bi mogli unijeti revoluciju u nesrazmjer orgazama između muškaraca i žena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokazalo se kako žene u seksu najviše uživaju u četiri specifične tehnike koje su nazvali: pecanje, ljuljanje, plitko i uparivanje.

Čak 87.5% žena reklo je kako je ključ nevjerojatnog seksa u 'pecanju' - tehnici u kojoj se žena rotira na muškarcu te pomiče svoju zdjelicu u pokretima gore-dolje.

Plitka tehnika dospjela je na drugo mjesto s 84% žena koje su rekle kako ne vole preduboku penetraciju.

Ljuljanje je tehnika u kojoj žena sjedi na muškarcu i umjesto da se kreće u pokretima gore-dolje, kreće se naprijed i nazad. Tu tehniku preferira 76% žena.

Uparivanje je tehnika tijekom koje su u seks uključene i igračke poput vibratora kako bi se ostvarila dodatna stimulacija, a u tome uživa 70% žena.

- Pitali smo tisuće žena što rade u seksu kako bi iskusile više zadovoljstva i pokazalo se da ove četiri tehnike funkcioniraju za većinu. Nadamo se da će ova saznanja pomoći ženama da bolje prepoznaju i prenesu svojim partnerima što uistinu žele u krevetu - rekla je jedna od autorica studije dr. Christiana von Hippel.

Studiju je provelo sveučilište Indiana University School of Medicine i radi se o prvom opisu ovih tehnika u medicinskoj literaturi.

- Po prvi put imamo detaljne znanstvene podatke koji nam mogu pomoći da bolje razumijemo različite načine na koje žene doživljavaju užitak tijekom vaginalne penetracije. To nam pomaže da stvorimo vokabular kojim bismo opisali ženski užitak, a koji trenutačno ne postoji - rekla je voditeljica istraživanja dr. Devon Hensel.

- To što smo ovim tehnikama dali ime omogućit će ženama da mogu izraziti što zapravo žele u seksu - dodala je von Hippel.

Pecanje

Jednostavno rečeno, 'pecanje' znači podizanje, spuštanje i rotiranje zdjelice tijekom seksa.

Ova tehnika može dovesti do intenzivnijih orgazama, a i omogućava muškarcima da lakše pogode G-točku.

Bonus kod ove tehnike je i to što ćete na taj način ojačati mišiće dna zdjelice, a tijekom orgazma navala krvi prodire u vaše mišiće, koji se zbog toga počnu stiskati. Što su jači ti mišići, kontrakcije će biti jače, a ujedno i orgazam.

Najugodniji način za izvođenje ove tehnike je da žena legne na leđa i ispod kukova stavi jastuk, a muškarac joj priđe sprijeda. Kada penetrira, žena počne s rotiranjem i pomicanjem.

Ljuljanje

Iako će to možda mnoge iznenaditi, većina žena zapravo ne voli toliko unutra-van penetraciju. To je zato što čak 75% žena ne može doživjeti orgazam samo od penetrativnog seksa.

Muškarci doduše nisu krivi za ovu zabludu, jer pornografija najviše potencira upravo takav način seksa.

Istraživanje je pokazalo kako je tajna u kukovima i da žene više vole kretnje naprijed i nazad dok su na muškarcu te kontroliraju brzinu i pritisak. Uz to, žene kažu da na ovaj način mogu i lakše do orgazma jer na taj način i klitoris dobiva više stimulacije.

Uparivanje

Ova tehnika zapravo znači da samoj penetraciji pridodate stimulaciju seksualnom igračkom ili rukom.

Već smo naveli kako žene teže doživljavaju orgazam samo od penetracije i odličan način da prije dođu do vrhunca je dodatna stimulacija klitorisa.

Najbolje poze za ovu tehniku su 'žličenje' i pseća poza u kojoj žena može samu sebe stimulirati dok muškarac penetrira odostraga.

Plitko

Ovo je možda najveće iznenađenje koje je ponudilo ovo istraživanje. Naime, pokazalo se kako žene ne vole preduboku penetraciju te da ih čak može omesti u postizanju vrhunca.

Razlozi za to mogu biti bol ili neugoda, pogotovo ako je partner posebno obdaren.

Jedna od najboljih poza za isprobavanje plitke penetracije je da muškarac sjedne tako da je naslonjen gotovo do ležanja, a žena sjedne na njega tako da se svojim leđima nasloni na njegova prsa. Na taj način izvijanjem leđa može kontrolirati dubinu, kut i brzinu penetracije, piše The Sun.

Najčitaniji članci