Obavijesti

Lifestyle

Komentari 51

Napoleon je imao "maloga": 8 seksi zanimljivosti iz povijesti

Napoleon je imao "maloga": 8 seksi zanimljivosti iz povijesti
1

Mozart je volio opisivati svoju veliku nuždu, Napoleonov mali penis proputovao je cijeli svijet, a starlete su postojale puno prije pojave Kim Kardashian...

VIDEO

Povijest nas uči kakav je tko bio vladar...ili političar...ili književnik...ili glazbenik, ali njihove seksualne sklonosti nigdje se ne spominju. Iako nije gradivo koje se uči u školi, seks je nezaobilazni dio povijesti. Ovo je osam najzanimljivijih priča koje raskrinkavaju seksualni život poznatih povijesnih ličnosti. 

1. Prostitutke generala Hookera

Iako je Joseph Hooker bio vrhunski general i časnik američke vojske u 19. stoljeću, njegovo se ime danas veže isključivo uz prostituciju. Uvijek je bio pijanac i ženskar, a njegovi su kampovi bili puni prostitutki koje su se zvale Hookerova brigada, a kasnije samo "hookers", što danas doslovno znači "kurve". Ipak, generalovo prezime nije zaslužno za nastanak riječi jer je ona postojala i prije njega, ali svakako se može reći da ju je popularizirao.

2. Mozartov analni fetiš

Legendarni skladatelj bio je opsjednut stražnjicama, ali ne njihovom estetikom, već, blago rečeno, prljavom aktivnošću kojoj služe. Volio je detaljno objašnjavati svojoj nećakinji/ljubavi kako mu stražnjica gori dok obavlja veliku nuždu. Ali, ta njegova sloboda izražavanja potekla je iz obitelji jer se u njegovoj kući normalno govorilo o fiziološkim potrebama. Svoj je "interes" opisivao i u skladbama pa tako jedna nosi naziv "Leck mich im Arsch" ili u prijevodu "Poljubi me u stražnjicu".

3. Izopačen život Jamesa Henryja Hammonda

Bio je jedan od najutjecajnijih političara u 19. stoljeću, što mu je ostavljalo mogućnost imanja na stotine seksualnih robinja. Otvoreno je zagovarao ropstvo i incest. Bio je u seksualnoj vezi sa četiri nećakinje, koje je kasnije krivio da su ga zavele jer su bile izrazito atraktivne. Naposljetku se doznalo kako je sve to bio paravan za - homoseksualnost jer je dugo održavao vezu sa svojim kolegom i prijateljem Thomasom Jeffersonom Withersom. 

4. Napoleonov mali "general"

Dijelovi tijela poznatih ljudi znaju završiti u muzejima, ali nijedan od njih nije prošao toliko "ruku" kao Napoleonov penis. Liječnik mu ga je odstranio tijekom autopsije i predao svećeniku koji je nad francuskim vladarom činio posmrtni obred. U njegovoj je obitelji taj penis proveo više od sto godina, nakon čega je prodan londonskom knjižaru, koji ga je potom proslijedio američkom knjižaru, a vrhunac slave doživio je u trenutku izlaganja u Muzeju francuske umjetnosti u New Yorku. Na kraju ga je na aukciji kupio američki urolog John Lattimer, koji je zaključio kako je Napoleon imao "malog".

5. Lupanje po guzi Jean-Jacquesa Rousseaua

Bio je čuveni filozof i književnik, ali malo tko zna da je Rousseau više od filozofiranja i pisanja volio lupanje po stražnjici - svojoj. Još kao dijete volio je dobivati po "guzi" ako bi nešto skrivio. U školi mu se sviđala učiteljica, kojoj je namjerno radio "spačke" kako bi ga ona potom kažnjavala. Po završetku školovanja, tražio je druge načine da dobije svoju "dozu" pa se tako znao gurati stražnjicom u gužvi u nadi da će ga netko udariti po njoj. Naposljetku je pronašao seksualnu dominu koja mu je bez ustručavanja zadavala toliko željene udarce.

6. Prva svjetska starleta

Obična prostitutka iz 18. stoljeća postala je najtraženija zvijezda, javnost je ludjela za njom iako nije bila ni umjetnica ni kraljevskoga podrijetla, a nije imala ni ikakav talent. Bila je slavna samo zato što je bila lijepa i uvijek u središtu zbivanja - opis identičan današnjem terminu "starleta". Popularnost joj je dodatno narasla nakon što je jednom pala s konja, a nije nosila gaćice. Trenutak slave iskoristila je tako što je pozirala za portret slikaru Joshui Reynoldsu, a sliku potom umnožila i podijelila svim svojim muškim obožavateljima. 

7. Afera na festivalu Bona Dea

Bona Dea bio je festival u antičkome Rimu kojemu su smjele nazočiti samo žene. Jednom se prilikom tribun Publije Klodije Pulcher odjenuo u ženu i "upao" na festival kako bi, vjerovalo se, zaveo suprugu Julija Cezara Pompeju. Još je dvaput nakon toga uspio u naumu i zavarao sve prisutne u kostimu žene. Iako je Pompeja kasnije oslobođena sumnji da je varala Cezara, on se ipak od nje razveo jer "vladareva žena  ne smije biti ni pod sumnjom". 

8. Grafenbergova točka

Njemački je ginekolog Ernst Grafenberg 1950-ih godina opisao zonu ženske anatomije koja i danas izaziva polemike i kontroverze. On je u to vrijeme istraživao povezanost uretre sa ženskim orgazmom te otkrio erotičnu točku na prednjem zidu vagine koja je osjetljivija od ostalog predjela. Oko famozne G točke se do danas znanstvenici nisu složili postoji li uopće. Iako mnoge žene tvrde kako je definitivno imaju, ostala je misterij ženske seksualnosti, piše Listverse

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
Dnevni horoskop za utorak 7. svibnja: Bik šarmira bez muke, Lav 'pleše' na rubu teške svađe
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 7. svibnja: Bik šarmira bez muke, Lav 'pleše' na rubu teške svađe

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 7. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje