Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Bježe kao 'vrag od tamjana': Prirodni sprej koji tjera mušice

Bježe kao 'vrag od tamjana': Prirodni sprej koji tjera mušice
1

Mješavinom alkoholnog octa i vode koju ste napravili u omjeru pola-pola dobit ćete prirodni repelent. Posprejajte okvire prozora kako biste spriječili mušice i paukove da ulaze kroz otvoreni prozor

Kada širom otvorite prozore ili vrata da u dom pustite svjež zrak u stan ulijeću sitne čestice peludi, zbog kojih alergični ukućani mogu imati problema, a otvoreni prozori nerijetko su prilika da kroz njih navali i roj sitnih mušica, letećih mrava, ili muha koje će vas gnjaviti i po nekoliko sati. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...

Problem su pogotovo prozori ispod kojih postoji neko razgranato drvo, koje pogled kroz prozor čini predivnim, ali je zasigurno prepuno buba i paukova koji samo čekaju da ih 'pustite' unutra.  

Ocat čisti odvode, plijesan te mrlje s odjeće i tepiha
Ocat čisti odvode, plijesan te mrlje s odjeće i tepiha

Čak i ako imate mrežu na prozorima, nekako se provuku, no srećom, postoji relativno jednostavan i jeftin način da ih se riješimo, a ne uključuje kupovinu otrovnih pesticida. Jednostavno u bočici s raspršivačem pomiješajte bijeli (alkoholni) ocat i vodu u omjeru pola-pola, pa posprejajte okvire prozora s obje strane, a posebno njihov vanjski dio. 

screenshot/YouTube

Ako ste se odmah namrštili zbog neugodnog vonja octa, imajte na umu da će se on osjetiti samo dok se ocat ne osuši. Osim toga, ima nas dosta koji bismo radije i popili gutljaj, dva octa, ako bi to otjeralo pauka iz spavaće sobe.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: 

Pokretanje videa ...