Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Napravite ukusnu medenu pitu koju su pripremale naše bake

Napravite ukusnu medenu pitu koju su pripremale naše bake

Medena pita ukusno je jelo koje su stalno pripremale naše bake i prabake. Njezin okus podsjeća na djetinstvo, a uz ovaj recept napravit ćete ju u tren oka

Sastojci: 2 žlice meda, žlica kakaa, 2 žlice mlijeka, žličica sode bikarbone, 5 žlica šećera, dl ulja, jaje, 3 žlice brašna, žute kore: 6 jaja, 6 žlica šećera, 6 žlica brašna, krema: 5 dl mlijeka, 100 g šećera, 100 g meda, 6 žlica škrobnog brašna, 200 g maslaca 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mladi Zadranin Josip Tadić stvara jestiva umjetnička djela 01:06

Priprema: 

Izmiješajte med, kakao, mlijeko, sodu bikarbonu, šećer, ulje i jaje.

U smjesu dodajte brašno i izmiješajte u ne pretvrdo tijesto. Ispecite smeđu koru na prevrnutom limu obloženom papirom za pečenje. 

Umutite pjenasto žumanjke sa šećerom. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i lagano umiješajte u smjesu naizmjence s brašnom. Razdijelite smjesu u dva kalupa jednake veličine kao i kalup u kojem ste ispekli tamnu koru.

Pecite svaku koru oko 10 minuta i ostavite neka se hlade. Zakuhajte 3 dl mlijeka sa šećerom. Umutite u preostalome mlijeku brašno i izlijte u zavrelo mlijeko. Kuhajte miješajući dok se krema ne zgusne. 

Ohladite i umiješajte med i dobro izrađeni margarin.

Premažite žutu biskvitnu koru kremom, posložite tamnu koru od kakaa i meda, nanesite sloj kreme, stavite drugi dio žutog biskvita i premažite tankim slojem preostale kreme. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču