Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

Napustila sveučilište pa sada živi u rezervatu i lovi divljač

Charlie Blance je djevojka s neobičnom strašću. Odlučila je napustiti urbani stil života i otići u rezervat kako bi se posvetila održavanju rezervata, lovu i ostalim šumskim aktivnostima

23 komentara

Charlie Blance (20) bivša je studentica koja je odrasla u Škotskoj, a sada živi na otoku Rumu - nacionalnom prirodnom rezervatu, 32 kilometara udaljenom od zapadne obale Škotske i tvrdi da je oduvijek žudjela za životom u divljini.

Ova neobična djevojka nikada se nije osjećala ugodno u urbanim sredinama. Oduvijek su je više privlačila sela i priroda. Sada kada je napokon ostvarila svoj san i postala dio divljine, sretnija je no ikad. Bez obzira na to što je izgubila nokte i dobila ožiljke po cijelom tijelu, život joj je ispunjen.

Shuggie boy

Objavljuje Charlie BlanceUtorak, 29. siječnja 2019.

Njezini snovi postali su stvarnost kada je, nakon godinu dana pohađanja, napustila fakultet. Tada je odlučila otići na jednogodišnji tečaj o očuvanju rezervata i okoliša. I brzo nakon toga preuzela je ulogu pripravnika prirodnog rezervata na otoku Rumu.

U rezervatu radi razne poslove, a jedan od njih je i smanjivanje broja jelena zbog kontroliranja njihove vrste.

- Ljudi su često bijesni kad čuju da radnici rezervata pucaju na jelene i vide nas kao ubojice, ali ne shvaćaju da ubijanjem nekoliko jelena spašavate mnogo više. Ponekad taj posao može biti krvav, ali to je jako bitno za očuvanje rezervata i divljih životinja - tvrdi Charlie.

So for the past wee while around the last few hours of light I've been nipping out to look and see if the local roe deer...

Objavljuje Charlie BlanceSrijeda, 21. ožujka 2018.

Ako se ne smanji broj jelena, upozorava, vrlo vjerojatno će izbiti bolesti, a to će ubiti mnogo više životinja. Budući da je Charlie još na obuci, nadgleda je jedan radnik rezervata, a do sada je upucala između 10 i 20 jelena.

- Često kupujem meso tih životinja i uzimam oko kilu mesa mjesečno - rekla je Charlie koja zbog nedostatka svježe hrane na otoku pronalazi sama svoju hranu, bere morsku travu, kiseljak ili lovi rakove. Osim toga, Charlie često zna za jelo uzeti srce od srne, kada besplatno dijele iznutrice. Srce joj je ukusno, no jetru ne podnosi.

Selo Kinloch na otoku sastoji se od 13 domova, društvenog centra, trgovine i pošte, a Charlie je smještena u jednoj kući zajedno s još jednim radnikom koji brine o rezervatu.

EKIPA SA ŽUTOG BRIJEGA 'Moj konj Kasper i ja jurimo šumama čak do 60 km na sat'

TUŽNA SUDBINA: Ovaj horoskopski znak ne može naći sreću u ljubavi

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message