Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

'Naše čudo': Isključili aparate, a beba je nastavila sama disati

Liječnici su pozvali roditelje da se oproste od svoje bebe. Rekli su im da moraju isključiti aparate jer više nema nade. Kada su isključili uređaje, dječak je stisnuo majčin prst i pogledao je...

17 komentara

Kaleb Crook, 15-mjesečni dječak iz Velike Britanije odlučio je živjeti unatoč najgorim prognozama liječnika. Nakon rođenja na životu su ga održavali aparati jer se rodio sa teškim oštećenjem mozga zbog nedostatka kisika tijekom trudnoće ili poroda.

Liječnici su deset dana nakon poroda pozvali roditelje Becki i Phila da se oproste od svoje bebe. Rekli su im da moraju isključiti aparate jer više nema nade. Uređaje su isključili no dječak je nastavio sam disati. Stisnuo je majčin prst i pogledao je kao da joj želi poručiti da će sve biti u redu, da ne brine.

KRIVA DIJAGNOZA U bolnici rekli: 'Bebi nije ništa, ima zatvor'. Umrla je drugi dan

- Ovo će mu biti prvi Božić koji će provesti s nama kod kuće. Unatoč njegovim kompleksnim potrebama i teškim ozljedama mozga, voli se smijati, posebno kada čuje glas svoje starije sestre - ispričala je Becki (30).

Dodala je da je mališana neplanirano rodila kod kuće jer se sve odigralo brzo. Bio je blijed, nije disao, a tijelo mu je bilo skroz opušteno, kao da u njemu nema života.

We love the Madita fun mini! It’s a great Support and allows Kaleb to engage with us as a family! Especially his sister...

Objavljuje Becki CrookČetvrtak, 19. srpnja 2018.

- Odmah su ga u bolnici stavili na aparate, a liječnici su nam rekli da postoji minimalna aktivnost u mozgu i da nema nade za njegovu budućnost. Preselili su ga u specijalizirani dječji hospicij. Nismo mogli ništa učiniti za njega. Nisam mogla vjerovati da se to dogodilo nakon što je trudnoća bila savršena - ispričala je, a prenosi Daily Mail.

Kalebu su dijagnosticirali 3. stupanj Hipoksično-ishemijske encefalopatije ((HIE) - teško i nepovratno oštećenje mozga nastalo zbog izloženosti djeteta nedovoljnoj razini kisika. Iako su prognoze za njegovu budućnost neizvjesne, obitelj uživa u svakom trenutku provedenom u društvu ovog vedrog i veselog mališana.

ZNANSTVENICI IZNENAĐENI Nova studija: Crijevna bakterija mogla bi biti lijek za autizam

- Nadamo se da će iskusiti sreću i mir, bez obzira na svoje sposobnosti. Želimo da zna koliko ga volimo. Nitko ne zna što je budućnost isplanirala za njega, ali on je odabrao živjeti svaki dan. On je naše pravo čudo, suprotstavio se svim očekivanjima liječnika - rekla je majka.

Simptomi Hipoksične ishemijske encefalopatije mogu uključivati spore otkucaje srca, slab tonus mišića, slabo disanje ili prestanak disanja, plavkastu ili blijedu boju kože i pretjeranu razinu kiseline u krvi. Lijeka nema, a sve se svodi na pomaganje djetetu da živi što kvalitetnije s obzirom na svoje stanje.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message