Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
'SUGARED BY JANTAR'

Natalija i Ira: 'Kod nas možete dobiti termin za egipatsku depilaciju bez naručivanja'

Ira Butorac i Natalija Novak, osnivačice su prvog hrvatskog walk-in salona za egipatsku depilaciju. Natalija je osim toga, osnivačica jantar brenda, šećerne paste koja se proizvodi u Zagrebu, a Ira je bila njena klijentica

U samom centru Zagreba, u Vlaškoj 78 otvoren je salon za egipatsku depilaciju takozvani 'sugaring', a posebnost ovog salona je ta što je to prvi walk-in salon u Hrvatskoj i okolici, za depilaciju. Osnivačice salon 'Sugared by Jantar' Ira Butorac i Natalija Novak su time željele omogućiti fleksibilnost, svima onima koji žive užurbanim životom ili naprosto ne vole planirati unaprijed, ali vole biti njegovani. 

- Ponekad je teško planirati unaprijed i zbog toga smo mislili na sve cure, žene, majke i kraljice (ali i muškarce naravno) koje žele tretman već danas. Dovoljno je samo doći i termin je tu za vas - kaže Ira.

No s obzirom na situaciju s koronavirusom Natalija i Ira bi ipak voljele kada bi se klijenti telefonski najavili kako se ne bi stvarala dodatna gužva u salonu.

Ira je nakon uspješne karijere menadžerice u beauty industriji odlučila mnoge riješiti briga koje su i nju samu mučile.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


- U 'Sugared by Jantar' želimo svim ženama i muškarcima omogućiti lako dostupnu, brzu i higijenski najučinkovitiju depilaciju. Trenutno imamo na raspolaganju šest prostorija u kojima klijente čekaju brze i spretne djelatnice – pa  dolazak na red neće predstavljati nikakav problem. Iznenadan dejt, odlazak na more ranije nego očekivano, poziv na spa vikend ili ako ti dvanaestica zapne u Draškovićevoj i zakasniš na termin koji čekaš već dva tjedna, ne moraš ništa brinuti - govori nam Ira.

Iri i Nataliji su sigurnost, čistoća, higijena i dezinfekcija na prvom mjestu, a s rukavicama su radile i prije korone. Kako kažu, bez toga posao ne obavljaju.

Natalija je osnivačica Jantar brenda, a Ira je njena dugogodišnja zadovoljna klijentica.

Vodič za depilaciju bikini zone: Hladni oblozi će spriječiti bol
Vodič za depilaciju bikini zone: Hladni oblozi će spriječiti bol

- Iz iskustva klijentice uvijek me nerviralo što bi za termin trebala čekati dva do četiri tjedna, a tad kako sam radila ni sama ni sam znala kakvi su mi planovi bili. A Natalija je bila iskusna kozmetičarka, osnivačica Jantar brenda, šećerne paste koja je hrvatski organski proizvod. I tako gledajući koliko žena dolazi na egipatsku depilaciju rodila se i poslovna ideja - priča nam Ira.

Na cijeloj ideji intenzivno su radile dvije godine.

- Poslovni prostor smo počele tražiti krajem prošle godine. Kada smo sve našle i pripremile bile smo spremne za otvaranje. Međutim, tada nam se kao i svima ostalima dogodila korona. To nas je malo usporilo ali nas nije zaustavilo. Čim su nam to mjere dopustile, otvorile smo salon - rekle su Ira i Natalija.

Na recepturi šećerne paste Natalija je radila preko godinu dana

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Instagram/kolaž

Na idealnoj recepturi Jantar paste Natalija je radila preko godinu dana, kako kaže Ira nije izlazila iz kuće, samo je radila.

- Prije 10 godina sam krenula istraživati tehniku egipatske depilacije i nakon toga sam svaki dan, godinu dana, radila na  idealnoj recepturi šećerne paste za profesionalnu upotrebu - kaže Natalija.

Postoji pet vrsta šećernih pasti. One su međusobno kompatibilne što znači da se sve mogu zajedno miješati. 

- Naše kozmetičarke uvijek znaju kakvu će mješavinu napraviti kako bi dobile optimalan rezultat pri depilaciji - rekla je Natalija.

U salonu možete pronaći pastu classic, winter, summer, strong i pastu for men, koja je prilagođena muškoj koži i muškoj dlaci. Osim toga, nakon depilacije šećernom pastom možete se namazati smirujućim aloe vera gelom za umirivanje kože, a onda i losionom za sprečavanje urastanja dlačica - govore Ira i Natalija.

A ako ste mislili da samo žene dolaze na depilaciju, pogriješili ste.

Lijepa i njegovana bikini zona: Koristite oštre britvice i dlake skidajte u smjeru njihovog rasta
Lijepa i njegovana bikini zona: Koristite oštre britvice i dlake skidajte u smjeru njihovog rasta

- Kada nam muškarci dolaze na depilaciju, najčešće dolaze depilirati prsa i leđa, a često nam dolaze i prije tetoviranja, a to uključuje pripremu kože za tetovažu ili za održavanje tetovaže - ispričala nam je Natalija.

Osim što je za ovu depilaciju potrebna i posebna tehnika, sam proces depilacije je bezbolan, pogotovo na području ruku i nogu, dok je depilacija intimnog područja mrvicu bolnija. No razlika između obične depilacija i egipatske je ogromna. 

- Razlika je prvo u tehnici. Znači, šećerna pasta se nanosi suprotno onome kako se nanosi vosak. Dlaka se čupa u smjeru rasta dlačica, što znači da, nakon toga dlaka neće urastati - objašnjava Natalija.

Jantar šećerna pasta, osim što je hrvatski proizvod koji se proizvodi u Zagrebu, s druge strane, potpuno je organska.

Preživio sam čupanje obrva, ali vraški je boljelo: Drage žene, svaka vam čast na izdržljivosti
Preživio sam čupanje obrva, ali vraški je boljelo: Drage žene, svaka vam čast na izdržljivosti

- Proizvod je u potpunosti organski, a ključni sastojci su šećer i limun. Posebna je receptura ali i tehnologija nanošenja. U potpunosti je nježna za kožu, a ono što ja mogu reći, iz iskustva klijentice, jer sam upravo i iz iskustva klijentice došla u ovaj poslovni pothvat, da sam se otkad koristim ovakvu vrstu depilacije, preporodila, a koža mi je puno ljepša i mekša - govori Ira.

Na tretman se preporučuje dolaziti jednom mjesečno, odnosno svaka 4 do 5 tjedna. No opet, to ovisi od osobe do osobe.

- Za razliku od depilacije voskom, šećerna pasta se ne zagrijava i lako se odvaja od kože, zbog toga ne skida njezin zaštitni sloj, pa je postupak uklanjanja dlačica manje neugodno i bolno iskustvo. Osim što uklanja dlačice, šećerna pasta ujedno radi blagi piling, pri čemu se uklanjaju stare i mrtve stanice kože, pa je koža nakon depilacije šećernom pastom glatka i nježna. Šećerna pasta istovremeno čisti, zaglađuje, hidratizira i regenerira kožu - objašnjava Natalija.

Veliki obožavatelj egipatske depilacije bila je i drevna Kleopatra

Kako napraviti šećernu pastu kod kuće: 3 jednostavna koraka
Kako napraviti šećernu pastu kod kuće: 3 jednostavna koraka

Uklanjanje neželjenih dlačica upotrebom šećerne paste poznato je više od 2000 godina, a u drevnom Egiptu smatralo se da tijelo bez dlačica odražava mladost, ljepotu i čistoću. Poznato je da je i Kleopatra bila ovisnica o ovoj metodi uklanjanja dlačica.

U salonu trenutno imaju pet djelatnica koje su prošle njihovu jednomjesečnu edukaciju.

- Naši planovi za budućnost su definitivno proširenje kapaciteta, odnosno rad u punom kapacitetu. Trenutno ne radimo u punom kapacitetu. Postepeno zapošljavamo djelatnice, a trenutno smo i u potrazi za novim. Osim toga, dajemo i edukacije u trajanju od mjesec dana. Planiramo i franšizni koncept Sugared by Jantar salona za sve gradove u Hrvatskoj, ali i Europi te distribuciju i izvoz Jantar šećerne paste, svih pet vrsta - ispričale su nam Ira Butorac i Natalija Novak, osnivačice salona za egipatsku depilaciju.

Komentari 21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise