Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Albert Einstein - žene su ga vodile kroz život i karijeru

Mjesec u Strijelcu, u šestoj kući te Venera u desetoj ukazuju na velik utjecaj žene i majke na posao i karijeru. Prvu ženu Milevu Marić, studenticu matematike i fizike, rođenu u znaku Strijelca, oženio je usprkos majčinom protivljenju.

1 komentara

Jedan od najvećih umova 20. stoljeća, fizičar, teoretičar, filozof, humanist i pacifist Albert Einstein rođen je 14.03.1879. u Ulmu, u znaku Riba, s podznakom u Raku. 
Vladar prve kuće, inače prazne, nalazi se u šestoj i sa stelijem u desetoj pokazuje da su mu posao i karijera bila najvažnija i najznačajnija područja u životu.    
Ekscentrični Uran u trećoj daje talent za istraživanja i može stvoriti genija. On je u ovoj kući komunikacija retrogradan, što objašnjava zašto je progovorio tek u trećoj godini.
Mjesec u Strijelcu, u šestoj kući te Venera u desetoj ukazuju na velik utjecaj žene i majke na posao i karijeru. Prvu ženu Milevu Marić, studenticu matematike i fizike, rođenu u znaku Strijelca, oženio je usprkos majčinom protivljenju. Descendent u Jarcu traži ozbiljnu i pouzdanu partnericu, često stariju. U tom zemljanom znaku nalazi se njegov Mars u egzaltaciji; on je Ribi dao hrabrost, muževnost, prodornost, racionalnost, samodisciplinu i magnetsku moć.
Sjeverni Mjesečev Čvor u osmoj kući govori o urođenim talentima za granične znanosti te vidovitosti.
Planet sreće Jupiter u devetoj je kući; to je visoko obrazovanje, filozofija, kozmopolitizam, putovanja i boravak u inozemstvu. U Ameriku odlazi 1933. jer su mu nacisti kao Židovu konfiscirali imovinu i oduzeli sve funkcije. Do kraja života radio je u Institutu za naučna istraživanja u Princetonu. 
U desetoj su kući četiri planeta: Sunce ovdje jamči visok položaj, čast, autoritet, slavu. Merkur i Saturn u konjukciji u Ovnu i sekstilu s Marsom u Jarcu daju jak intelekt, temeljitost i inicijativu, talent za matematiku, pravo i politiku. Venera je uvijek znak popularnosti i omiljenosti u društvu. Zanimljivo je da je Einstein dobio Nobelovu nagradu 30.03.1921., za vrijeme vladavine Ovna, kad su planeti tranzitirali kuću karijere.
Uran u trećoj te Neptun i Pluton u jedanaestoj govore o važnosti društvenih kontakata te prijateljstvu s različitim tipovima ljudi; ekscentričnim, humanim i naprednim, socijalno osjetljivim, umjetnicima, ali i moćnicima. Bliski prijatelji bili su mu veliki pacifisti Mahatma Gandhi i Rabindranath Tagore.  

natalna karta - Albert Einstein

 

Einsteinove izreke: 
„Teorija je kad se sve zna, a ništa ne funkcionira. Praksa je kad sve funkcionira, a nitko ne zna zašto.“
„Lakše je razbiti atom nego predrasude.“
„Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran.“

Tema: Natalne karte

Možda vas zanima i ovo:
Message