Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Naučite kako pravilno posuti sol, odlediti auto, spriječiti gomilanje snijega na lopati...

Naučite kako pravilno posuti sol, odlediti auto, spriječiti gomilanje snijega na lopati...

Napokon nas je posjetila prava zima, no iako je to predivno u slobodno vrijeme, baš i nije ujutro kad idemo na posao, a ulaz je zatrpan snijegom, sve se kliže, auto je zaleđen...

VIDEO

Birajte plastičnu lopatu za snijeg na ciglama i pločicama jer ih metalne oštrice mogu oštetiti. Također, držite lopatu pola centimetra od tla dok čistite snijeg kako ne bi oštetili površinu puta ili dvorišta.

POGLEDAJTE VIDEO Kako brzo očistiti auto od leda:

Pokretanje videa...

struganje leda 01:33

Kada čistite snijeg, držite lopatu bliže tijelu - bit će vam lakše, a i smanjit ćete pritisak te time i rizik od ozljede ruku, ramena ili leđa. Također, lakše je očistiti snijeg zabacivanjem sa strane nego guranjem sve veće hrpe ispred sebe.

Osim toga, prije čišćenja dvorišta i prilaza od snijega, očistite svoj automobil kako kasnije ne bi zatrpali snijegom ono što ste već očistili.

Super trikovi kako očistiti cijelu kupaonicu samo s bijelim octom
Super trikovi kako očistiti cijelu kupaonicu samo s bijelim octom

Postoji trik kojim ćete spriječiti da vam se snijeg lijepi na lopatu - pošpricajte lopatu s prednje i stražnje strane jestivim uljem - snijeg će samo sklizati s nje. 

I još jedan koristan savjet, kad pomislite na posipanje puta kako se ne bi zaledio, imajte na umu da se kamena sol ne koristi na betonskim površinama jer može pogoršati stanje pukotina ili doprinijeti mrvljenju površine. Bolji izbor za posipanje betona je kalcijev klorid.

Trikovi kako da se brava, staklo i retrovizori ne zalede...

WD40 je odlično pomagalo u prevenciji zaleđivanja brave na automobilu. Ušpricajte ga u sve brave na vozilu i neće se zalediti preko  noći. 

Pripazite i da vam se vrata ne zalede, jer uzalud ste onda ušpricali WD40 u bravu ako se zaledi sve oko nje. Vrlo je jednostavno, sve što trebate napraviti je premazati gumu oko vrata automobila nekom masnoćom. To može biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje itd. Napravite to čim izađete iz vozila kako bi naredno jutro bez problema otvorili vrata.

Staklena ili metalna posuda: Što je bolji izbor za pečena jela?
Staklena ili metalna posuda: Što je bolji izbor za pečena jela?

Alkohol i sapun pomažu u bržem odleđivanju stakala na automobilu. Napravite tekućinu za odleđivanje stakala - u bocu stavite litru alkohola, decilitar vode i 1 čajnu deterdženta za pranje posuđa. Dobro promućkajte. Postoji još jedan recept - ulijte u bocu s raspršivačem alkohol i vodu u omjeru 2:1 (dvije trećine alkohola i trećina vode). 

brisaci

Tijekom velikih hladnoća kad se vozila bez iznimke ujutro zaleđuju, mudro je zaštititi retrovizore plastičnim vrećicama, a stakla kartonskom kutijom ili komadom platna. To mogu biti i veliki ručnici za plažu koji će se smrznuti umjesto stakla auta. Brisače svakako podignite kako ih ujutro ne biste našli prilijepljene za stakla. Neki na brisače navuku stare čarape, i to pomaže.

Dobra ideja je i parkirati vozilo tako da prednji dio bude okrenut na istok. Tako će prve jutarnje zrake polako otapati led na vjetrobranskom staklu.

10 bakinih savjeta za kućanstvo
10 bakinih savjeta za kućanstvo

Tu je i trik kako da vam se stakla u vozilu ne zamagle, što je čest slučaj tijekom hladnih dana. Vrlo je jednostavno - premažite sva stakla pjenom za brijanje i dobro protrljajte papirnatim ubrusom, sve dok višak ne nestane. Istu metodu možete koristiti i kod kupaonskih ogledala.

Uz to, napunite stare čarape pijeskom za mačke, zavežite ih i ostavite da stoje u autu. Taj pijesak upija vlagu pa će tako smanjiti njezinu količinu i u vašem vozilu.

Napomena: Nije na odmet ponoviti - nikad, baš nikad zaleđena stakla ne zalijevajte vrućom vodom jer mogu popucati, posebno ako već imaju manja oštećenja. Bolji izbor je mlaka voda koju na staklo nanesite krpom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu