Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Naučite zakamuflirati popucale vene, podočnjake i masnice

Naučite zakamuflirati popucale vene, podočnjake i masnice
1

Pravila prikrivanja: Led, gel od arnike, pravi korektor, podloga i puder brzo skrivaju sve nesavršenosti, zelena boja neutralizira crvenilo, a žuta prikriva plave tonove

VIDEO

U ekspresnom prikrivanju modrica, podočnjaka, ožiljaka ili vena, šminka je najbolji izbor - na licu, rukama i nogama. Prije toga provjerite imate li rana ili ogrebotina jer je u tom slučaju ne smijete nanositi. Primjerice, prije prikrivanja modrice šminkom, najprije na njoj držite led. Zatim nanesite žućkasto-zeleni korektor u kremi. Razmažite ga prstom od sredine prema van. 

Zelena će neutralizirati crvenilo, a žuta prikriti plavkaste tonove. Nakon što se korektor osuši, nanesite još sloj ako je potrebno. Prijeđite preko korektora podlogom u boji kože kako biste izjednačili cijelo područje. Na zeleno-žuti korektor nanesite fiksirajući puder ako je modrica svjetlija. Manje i svjetlije modrice možete prikriti i tamnozelenim ili žutim sjenilom za oči, ali i svijetloljubičastim ružem za usne, nakon kojeg samo nanesete podlogu i puder. 

No prva pomoć protiv masnice je led - brže će proći, a i spriječit će njezino širenje. Držite kockicu na modrici od deset minuta do pola sata, pa je maknite i ponovite postupak. Pomoći će i prirodni gel od biljke arnike. Nježno ga umasirajte u modricu svako jutro, večer ili češće kako bi boja što prije nestala. 

Malo korektora za podočnjake

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za prikrivanje podočnjaka birajte korektor nijansu svjetliji od kože. Područje ispod očiju mora biti dobro hidratizirano prije nanošenja korektora. Nanesite ga jako malo te ga samo nježno utapkajte. 

Korektori u tonu za svaki tip obojenosti

Za podočnjake birajte korektore i sredstva za prikrivanje bez mirisa, hipoalergene te u tonovima žute jer najučinkovitije neutraliziraju plave tonove. Budući da modrice ili mrlje mogu biti različitih boja, zeleni tonovi neutraliziraju crvene, bijeli prikrivaju smećkaste, a ljubičasti će ublažiti žućkaste.

Uz pravo prikrivanje “nestaju” i vene

Muče li vas varikozne vene, koje se mogu pojaviti na nogama ili licu, najbolji izbor je korektor u kremi za prekrivanje. Prije svega dobro očistite područje na kojem su vene. Spužvicom nanesite korektor te njome tapkajte po koži dok ne prekrijete sve vene. Na cijelo područje nanesite prozirni puder. 

Profesionalni korektori za skrivanje ožiljaka

Za prikrivanje ožiljaka i mrlja na licu i tijelu vizažisti rabe profesionalne korektore za prikrivanje ožiljaka jer sadrže više pigmenta od običnih. Spužvicom nanesite korektor, a zatim podlogu u boji kože. Pazite da je ne stavite previše. Kako biste sve fiksirali i izjednačili, nanesite lagani puder. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru