Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Ne bacajte narančinu koru: Top 7 koristi za kućanstvo i ljepotu

Kora od naranče može vam poslužiti kao prirodna 'četka' za ribanje kože ili pomoć kod tjeranja kukaca, kod njege namještaja i čišćenja kamenca, a odlična je i za osvježavanje prostora

Foto: Dreamstime
0 komentara

Kora od naranče njeguje, čisti i osvježava dom. Donosimo vam sedam odličnih ideja kako je možete iskoristiti:

  • 1. Uklanja kamenac - korom naranče istrljajte metalne slavine, sudoper i druge predmete na kojima se nataložio kamenac.
  • 2. Njeguje namještaj - drveni namještaj će postati sjajan nakon što ga protrljate bijelim dijelom narančine kore.
  • 3. Tjera insekte - mravi, muhe, komarci i drugi kukci, koji ulaze u dom, ne vole mirise citrusa pa na kritične točke stavite koru od naranče.
  • 4. Osvježava zrak - znate i sami kako prostor zamiriše kada gulite naranču, a miris će se zadržati dulje u zraku ako koru ostavite vani još neko vrijeme. Osim toga, koru možete osušiti i usitniti pa smjestiti u platnene vrećice koje će namirisati ormar, ladice...

Dreamstime | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

  • 5. Omekšava šećer - kada šećer dugo stoji i povuče vlagu, tada se zna toliko stvrdnuti da ga je teško koristiti. U tom slučaju u šećer stavite komad kore od naranče jer u sebi ima ulja koja prirodno omekšavaju šećer.
  • 6. Prirodna je 'četka' za ribanje tijela - stavite narančine kore u gazu pa time trljajte kožu tijekom tuširanja, bit će mekša i zdravija.
  • 7. Neutralizira smrad iz smeća - ubacite malo osušene kore od naranče na dno kante za smeće pa na to stavite vreću od smeća, prenosi stethnews.
BIT ĆE KAO NOVA Vrećica i ocat su sve što vam treba za čišćenje glave tuša

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Tema: To mi treba

Možda vas zanima i ovo:
Message