Lifestyle

Komentari 0

Ne bacajte ostatke hrane: Od njih napravite puding ili sokove

Ne bacajte ostatke hrane: Od njih napravite puding ili sokove

Često imate problema s ostacima hrane i uvijek sve završi u smeću? Idući put razmislite još jednom i nemojte bacati hranu ako to nije nužno jer se zaista svaki mrvica može iskoristiti

Da je otpadna hrana neka država, bila bi treći najveći proizvođač ugljičnog dioksida na svijetu, nakon Sjedinjenih Američkih Država i Kine. Međutim, sprečavanje bacanja hrane je jednostavno, a s ovim lakim trikovima možete početi štedjeti i hranu i novac.

1. Zamrznite voće za svježe smoothieje

Takozvano 'ružno' voće jednako je hranjivo i ukusno kao i svježe voće. Ako mislite da nećete imati razloga jesti voće koje estetski ne izgleda lijepo ili je prezrelo, zamrznite ga za i iskoristite za smoothie.

2. Od starog kruha napravite francuski tost, krušne mrvice ili krutone

Od starog kruha se zaista mogu napraviti čuda. Bilo da od njega napravite francuski tost, sameljete ga u krušne mrvice ili napravite krutone za dodatak salatama, stari kruh zaista nije razlog da ga bacite u smeće.

3. Za izradu juha koristite ostatke povrća

Kraj je tjedna i imate gomilu povrća koje je počelo propadati? No, prije nego što ih odlučite baciti, napravite juhu od miješanog povrća ili zamrznite te ostatke i napravite juhu nekad kasnije.

4. Zamrznite bilje za kasniju upotrebu

Ispada da vam je bila potrebna samo žlica korijandera umjesto cijelog snopa koji je sada već počeo venuti. Sljedeći put zamrznite bilje u kalupu za kockice leda s malo maslinovog ulja. Ove kocke idealne su za jednokratnu upotrebu jer ih kasnije možete ubaciti na tavu za pripremu nekog obroka.

5. Od prezrelog avokada napravite čokoladni puding

Od avokada koji počinje smeđiti (ali nije još posve smeđ) napravite kremasti čokoladni puding. Avokado služi kao zaslađivač i stvara glatku, svilenkastu konzistenciju. On je također i zdrava zamjena za maslac.

6. Prezrele banane iskoristite za banana kruh

Ovo je klasično rješenje za iskorištavanje prezrelih banana. Uz to, što je banana više smeđa, to je slađa i lakša za probavu, piše Insider.

Najčitaniji članci