Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Ne ostavljajte bočicu s vodom u autu - može izazvati požar

Ne ostavljajte bočicu s vodom u autu - može izazvati požar
1

Baterijski tehničar Dioni Amuchastegui sjedio je u autu i jeo ručak. Odjednom je osjetio miris dima. Sjedalo na kojemu je stajala bočica zapalilo se...

VIDEO

Većina ljudi sa sobom će ljeti nositi bočicu vode i pri izlasku iz auta, ostaviti je tamo. No to može itekako biti opasno. 

Iako se to na prvu čini nelogičnim jer je voda u bočici, stvar je u okruglom dizajnu, piše Reader's Digest. Bočica s vodom je poput povećavajućeg stakla, a voda u njoj sadrži svjetlost i toplinu zagrijanu do određene točke. Točka na sjedištu na koju su zrake sunca fokusirane može se užariti do točke paljenja, dovoljno da materijal sjedišta počne goriti. 

Baterijskom tehničaru Dioniu Amuchasteguiu upravo se to dogodilo. Snimio je i filmić pokazujući kako. 

Sjedio je u parkiranom autu i jeo ručak. Odjednom je primijetio dim. Kad se zagledao shvatio je da se točno ispod bočice vode počeo razvijati plamen. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bilo je dovoljno vruće da progori sjedalo - ispričao je. Nije mogao vjerovati da se to dogodilo pa je to napravio još jednom. Sjedalo mu je progorilo na dva mjesta. No sva sreća, prvi put je to primijetio prije nego je nastala ikakva ozbiljnija šteta. 

Iako bočice vode uopće ne bi trebalo ponovo puniti vodom zbog otpuštanja kemikalija iz plastike u vodu, ako ih već morate ostaviti u autu, onda je najbolje staviti ih ispod sjedala, gdje su daleko od sunca. 

Pogledajte i video:

Safety Check: Water Bottle in a Hot Car

Did you know that on a hot day, a see through water bottle in your car has the potential to start a fire? Neither did Stations Battery Technician Dioni Amuchastegui.

Posted by Idaho Power on 13. srpnja 2017

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'