Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Ne sjede doma na kauču pred TV-om: Evo kako milijarderi provode svoje slobodno vrijeme

Ne sjede doma na kauču pred TV-om: Evo kako milijarderi provode svoje slobodno vrijeme

Što su bogatiji, to su njihovi hobiji i načini zabave drugačiji i posebniji. Naime, životni stilovi milijardera tema su za sebe koja redefinira pojam slobodnog vremena

VIDEO

Od raznih putovanja na daleke lokacije do večera na koje tek rijetki imaju pristup, bogataši imaju poseban način života koji ih izdvaja iz mase. Naime, kad im je dosadno oni žele dan osmišljen samo za njih.

1. Putovanje na egzotične destinacije

Popularan način na koji milijarderi provode svoje slobodno vrijeme je putovanje na egzotične lokacije diljem svijeta. Privatni otoci na Karibima, luksuzna odmarališta na Maldivima i vile na osami u Toskani samo su neka od odredišta koja vole ultra-bogati.

Ova ekskluzivna mjesta za bijeg nude neusporediva iskustva prilagođena privatnosti, osmišljena prema hirovima i željama imućnih gostiju. Od pristupa privatnim avionom do ispunjenja raznih želja, svaki aspekt putovanja osmišljen je da ponudi bijeg od svakodnevice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Prodali sve 01:07

2. Neobični hobiji

Kad milijarderi ne putuju svijetom, često se bave hobijima koji odražavaju njihov jedinstveni ukus i interese. Te se aktivnosti kreću od skupljanja rijetkih umjetnina i starinskih automobila do ulaganja u vinograde i sudjelovanja u ekstremnim sportovima poput dubinskog ronjenja i svemirskog turizma.

Hrvatski stručnjaci o tehnikama luksuznog uređenja zidova: Do teksture uz fini mramorni prah
Hrvatski stručnjaci o tehnikama luksuznog uređenja zidova: Do teksture uz fini mramorni prah

Posjedovanje dijela povijesti kroz zbirku umjetnina služi kao statusni simbol i unosna investicija. Slično tome, uzbuđenje istraživanja svemira, kojim je nekoć vladala vlada, dovelo je do značajnih pomaka pojedinaca poput Elona Muska i Jeffa Bezosa, čime su nekoć maštovit san pretvorili u moguću slobodnu aktivnost za superbogate.

3. Filantropija

Slobodno vrijeme za neke milijardere nadilazi osobni užitak i pozitivno utječe na društvo. Angažiranje u filantropiji, osnivanje zaklada i ulaganje u društvena poduzeća načini su na koje bogati koriste svoje resurse za opće dobro.

Global Investment Summit in London

Primjerice, Bill Gates i Warren Buffett založili su većinu svog bogatstva u dobrotvorne svrhe kroz The Giving Pledge. Ova kombinacija dokolice i altruizma pomaže u suočavanju s globalnim izazovima i pruža dubok osjećaj ispunjenosti i svrhe onima koji su stekli značajno bogatstvo.

4. Ekskluzivna druženja

Umrežavanje i druženje igraju ključnu ulogu u slobodnom vremenu milijardera. Ekskluzivni događaji kao što su privatne aukcije umjetnina, gala večere i klubovi u koje se ulazi samo s pozivnicom služe kao mjesta gdje se bogati mogu družiti s kolegama, raspravljati o poslu i stvarati prijateljstva. Ova okupljanja nisu samo fokusirana na luksuz i raskoš već i na održavanje i širenje utjecaja u višim slojevima društva.

Od njih rade luksuzne Gucci torbice: U Tajlandu pitone tuku čekićem i živima im deru kožu
Od njih rade luksuzne Gucci torbice: U Tajlandu pitone tuku čekićem i živima im deru kožu

5. Briga o vlastitom tijelu i osobni razvoj

Osobno blagostanje i razvoj također su na visokom mjestu kada govorimo o tome kako milijarderi provode svoje slobodno vrijeme. To uključuje uživanje u wellness odmaralištima, sudjelovanje u programima obrazovanja rukovoditelja na vrhunskim sveučilištima te prakticiranje meditacije i joge.

Fokus na mentalno i fizičko zdravlje je najvažniji, a osobni treneri, nutricionisti i životni treneri dio su njihove redovne rutine. O njima se brine tim ljudi. Ovaj holistički pristup slobodnom vremenu naglašava uvjerenje da bi bogatstvo također trebalo poboljšati osobni rast i dobrobit, piše msn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci