Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

'Ne srljajte u brak, cijenite što imate i podupirite jedno drugo'

'Ne srljajte u brak, cijenite što imate i podupirite jedno drugo'

Dok se mnogi slavni holivudski parovi svađaju i razvode, američki glumac Tom Hanks i glumica Rita Wilson u sretnom su braku već 31 godinu, a evo što on savjetuje ljudima koji razmišljaju o vjenčanju

VIDEO

Tom Hanks (62) i Rita Wilson (62) u 31 godinu braka puno su toga prošli zajedno, njihova ljubav i međusobno poštovanje samo jačaju. Istražili smo što je sve Tom Hanks u brojnim intervjuima rekao o svome braku te koja je pravila za sretan i uspješan brak povremeno znao izdvojiti. 

Ne ulazite u brak prije 30. godine

Tom Hanks i Rita Wilson susreli su se tijekom snimanja filma 'Dobrovoljac' 1985. godine, u kojem su igrali zaljubljeni par. Tad su proživjeli romantičnu vezu, no on je već imao suprugu i dvoje djece, a ona zaručnika. Oko tri godine kasnije, Tom se tajno razveo i zaprosio Ritu. Danas kaže da je previše požurio s prvim brakom jer je bio mlad, impulzivan i stalno zauzet poslom. Zato danas misli da brak mora biti svjesna i promišljena, a ne impulzivna odluka. Dakle, morate biti dorasli ulozi bračnog partnera.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2. Poštujte partnerove vrijednosti

Tom Hanks je bio katolik, a Rita Wilson članica grčke pravoslavne Crkve. Budući da je on znao koliko je njoj vjera važna, obratio se na njezinu vjeru. 

Traži se set više: Tom Hanks iduće godine snima na Hvaru
Traži se set više: Tom Hanks iduće godine snima na Hvaru

- Žrtvovao sam nešto za svoju ženu. Rita ima grčke korijene i oni imaju pravoslavnu vjeru. A ja sam bio katolik, pa sam se prije vjenčanja preobratio na njenu vjeru, iz dubokog poštovanja prema njoj i njezinoj obitelji - objašnjava Tom Hanks. 

3. Podupirite jedno drugo

Tijekom zajedničkih godina njih dvoje uvijek su se međusobno podržavali. Kad je Hanks 1994. dobio svog prvog Oscara, za ulogu u filmu 'Philadelphijia', s pozornice je zahvalio Riti riječima: 'Ovdje sam samo zato što mi je žena s kojom živim život pokazala što je ljubav i ponavlja to svaki dan!'. Kad je Riti 2015. dijagnosticiran rak dojke, ona je rekla kako se boji kako će ta vijest utjecati na njenog supruga i kako će on reagirati, no njegova podrška i ljubav dovela je do toga da se još više zbliže. Glumac je u toj teškoj situaciji često isticao kako je sve što može u tom trenutku, pokloniti se velikoj hrabrosti njegove supruge. Srećom, Rita je prebrodila bolest čak i bez kemoterapije.

Tom Hanks napisao prvu svoju knjigu na staroj pisaćoj mašini
Tom Hanks napisao prvu svoju knjigu na staroj pisaćoj mašini

4. Činite male, lijepe stvari za svog partnera

Tom Hanks i Rita Wilson mnogo putuju, a ona ga često prati i na njegovim snimanjima. Čak i nakon 30 godina braka, oni još nastoje iznenaditi jedno drugo nekom sitnicom. 

- Gledam svoju ženu kao svoju ljubavnicu i imamo vezu koja nadilazi riječi poput žene, djevojke ili majke. Ne mogu zamisliti svoj život bez nje. Često ostavljam bilješke za nju u blizini telefona ili negdje u kuhinji. Zaželim joj dobar dan i slične stvari. Upisujem joj bilješke pomoću antičkih pisaćih strojeva koje skupljam, a imam ih više od stotinu. Također, često joj šaljem foto izvještaj o svome danu, pa fotografiram sve oko sebe kad nije sa mnom: što jedem, koga sam sreo, s kim popio piće. Vjerujem da joj se to sviđa, jer je tako dio svega - kaže Hanks. 

Tom Hanks otkrio: Bio sam lijeni idiot i sad sam bolestan...
Tom Hanks otkrio: Bio sam lijeni idiot i sad sam bolestan...

5. Ljubite partnera zbog onoga što ste prošli zajedno 

Extremely Loud & Incredibly Close Premiere NY

Njih dvoje cijene stvari kroz koje su prošli zajedno. To učvršćuje njihovu ljubav. Američki glumac često govori o tome koliko cijeni suprugu, a možda je to najbolje izrazio ovom rečenicom: 'Ova me žena voljela kad sam bio mršav i kad sam bio debeo. Voljela me s kosom, i ćelavog. Znam da me voli takvog kakav jesam i to je razlog zbog kojega sam sretan čovjek'. 

NEMOJTE IM SE ZAMJERITI: Ovi horoskopski znakovi su opasni i 'pokopat' će vas

6. Najvažnije je pronaći pravu osobu

Novinari često pokušavaju otkriti tajnu Hanksova dugog i snažnog braka, a on se samo nasmije i kaže: 'Tajna sretnog braka je samo u tome što sam oženio pravu ženu. Imao sam sreće s prekrasnom Ritom Wilson' - kaže sretni suprug jedne jako sretne supruge. 

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Meghan Markle ostaje sama čekati dijete?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu