Obavijesti

Lifestyle

Komentari 32

Ne trati život tražeći idealnu vezu već svoju približi idealu

Ne trati život tražeći idealnu vezu već svoju približi idealu
1

Osluškivanje svojih i partnerovih potreba i želja, ključ je dobrog zajedničkog putovanja kroz život. Romantična intuicija nije dovoljna kad su u pitanju osjećaji

VIDEO

Iako živimo u racionalno doba, mnogi se ne odriču vjerovanja u sudbinsko i u nešto više od onoga što vidimo očima. Možda je riječ o intuiciji ili nekom drugom osjećaju, ali katkad nam se doista čini da osjećamo više nego što drugi oko nas mogu razumjeti. To se posebno događa u pitanjima ljubavi i bliskih odnosa.  

Voljeli i prije susreta

Katkad je “čudo” još i veće jer će neki reći da su voljeli svojeg partnera i prije nego što su se sreli. Taj osjećaj, kažu stručnjaci, i ne mora biti posve pogrešan ili proizvod idealiziranja nego pokazatelj romantične intuicije koju nekako sve rjeđe spominjemo, a još rjeđe puštamo da nas vodi, jer nas iz dana u dan uvjeravaju da je sve u našim rukama, brojevima i činjenicama koje nas okružuju. 

Osjetite pravi trenutak

Katkad se čini da smo istisnuli svu magičnost iz života. Anja, koja je svog supruga upoznala u kompliciranom životnom razdoblju, kad je oboje bilo u lošim vezama, opisuje osjećaj pri upoznavanju da ga zna otprije. I iako su svi racionalni pokazatelji bili protiv njih, osjećala je da nije tako i da tu ima budućnosti, ali nije išla glavom kroz zid niti forsirala započinjanje nove veze. 

Vođeni iskustvom

S vremena na vrijeme su se susretali i taj je osjećaj jačao. Pomalo su se okolnosti promijenile i započeli su vezu koja traje već više od desetljeća.  Iako zvuči neobično, takvih je priča mnogo oko nas. Stručnjaci romantičnu intuiciju tumače poprilično racionalno - kao rezultat primjenjivanja dotadašnjeg iskustva s partnerima, ali i vizije odnosa kakav bismo voljeli s nekim ostvariti. Osjetimo li sličnu energiju i s druge strane, osjetit ćemo povezanost s nekim, kao što odmah osjetimo osobnost koja nam ne odgovara.  Mnogi psiholozi smatraju da je romantična intuicija slična ljubavi na prvi pogled, ali se manje zasniva na izgledu. Osim toga, baš kao i u ljubavi na prvi pogled, intuicija ne znači uspješnu vezu, ona je samo dobar znak. 

Ne čekajte nego stvarajte

Vezu će stvoriti povezivanje sličnim razmišljanjima i zajedničkim aktivnostima pa će mnogi morati i korigirati svoja očekivanja od idealna partnera ako žele dugotrajniju vezu. S intuicijom ili bez nje, iskustvo će pomoći pri tom preoblikovanju očekivanja. Psiholozi upozoravaju da ne smijemo potratiti život tražeći idealnog partnera koji možda i ne postoji nego bismo trebali uložiti više truda u to da svoju vezu učinimo što bližom idealnoj, spremni na kompromise i preobrazbe tog ideala, ali tako da ne odustanemo od ljubavi. 

Dobro putovanje

Glumac Tim Robbins jednom je izjavio: “Tratimo život tražeći savršenog ljubavnika ili ljubavnicu, umjesto da stvorimo savršenu ljubav”. U odnose treba uložiti trud, jer i osjećaj može prevariti baš kao i intelektualno razmišljanje. Osluškivanje svojih i partnerovih potreba, ali i želja, ključ je dobrog zajedničkog putovanja kroz život.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!
MOŽETE LI DO 25 BODOVA?

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...