Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Planinari, trči i pliva u ledenoj vodi, i sa 67 još uvijek oduševljava mišićima

Ne voli teretanu: Planinari, trči i pliva u ledenoj vodi, i sa 67 još uvijek oduševljava mišićima

Mike Millen, 67-godišnji djed dvoje unuka, već je 20 godina osobni trener i drži tečaj kalistenike - vrste treninga kod kojih se koristi vlastita tjelesna težina, a najradije trenira u prirodi

VIDEO

Djed dvoje unuka u dobi od osam i deset godina, 67-godišnji Mike Millen iz Kenta još uvijek se može pohvaliti impresivno mišićavim tijelom koje izaziva zavist, što se često vidi u komentarima kada svojim pratiteljima na Instagramu objavi neki od videozapisa u kojima pokazuje 'paketa' pločica na trbuhu i nevjerojatne bicepse. Mike je osobni trener posljednjih 20 godina  i vježba šest puta tjedno, a svoje mišićavo tijelo pripisuje 'najboljoj teretani na svijetu' i vježbama -  na otvorenom.

POGLEDAJTE VIDEO: Budite fit i bez teretane

Pokretanje videa...

Kako biti fit 01:15

U slobodno vrijeme Mike je i model, a inače često trenira plivajući u hladnim jezerima, planinareći šumom ili trčeći gore-dolje po plažama. Nema dana u posljednje četiri godine koji nije završio hladnim tušem u svom vrtu, iako njegova obitelj to ne podržava baš uvijek. 

U razgovoru za Femail, Mike kaže da trening na otvorenom ima velike koristi zato što ste u dodiru s prirodom, što nije dobro samo za tijelo, nego i za dušu te za um. 

- Fitness mi je danas toliko važan jer mi je cijeli život pružao fantastičnu kvalitetu života i to se nastavlja svaki dan - ističe Mike. Dodaje kako njegova obitelj misli da je malo čudan. 

- Malo su zabrinuti zbog nekih stvari koje radim, no ipak mislim da su i pomalo ponosni na mene - kaže. Inače, Mike treninge uglavnom radi u kalistenici, tehnici treninga koja je usmjerena na to da naučite svladati vlastitu tjelesnu težinu, koristeći minimalnu opremu.

- Trening i vježbe koje radim smatram najbolje odrađenim vani u šumi, na plaži, u parku, bilo gdje. Uvijek postoji drveće za penjanje, kamenje ili cjepanice s kojima se možete 'poigrati' - kaže. A najhladnije mjesto na kojem je trenirao bilo je na - Islandu. 

- Bilo je to, na plaži, u siječnju, kad je temperatura bila oko -12 stupnjeva Celzijusa. Zapravo sam kratko plivao u moru s ledenim santama - priča. To nije bio jedini put da pliva u tako hladnim vodama, jer se i u svome vrtu svakodnevno tušira hladnom vodom. Inspiracija mu je Wim Hof, poznat kao Ledeni čovjek, inače  ekstremni sportaš iz Nizozemske poznat po svojoj sposobnosti da podnese temperature smrzavanja.

- Vjerujem da hladna voda nudi brojne prednosti, uključujući bolju dobrobit, jača imunološki sustav, poboljšava san i može vam pomoći da imate stvarno pozitivno razmišljanje. Pomaže mi da izazovem sebe - pojašnjava zašto ne odustaje od tih izazova.

No, mnogi stručnjaci kažu da najbolji rezultati ne dolaze od hladnog tuša ili kupke, već onda kad se  izmjenjuju topla i hladna voda. Tako studija koju je  2016. objavio Akademski medicinski centar u Amsterdamu, pokazuje da  je svakodnevno tuširanje vrućim i hladnim tušem smanjilo odsutnost radnika s posla zbog bolesti za čak 30 posto. 

Uz ljubav prema otvorenom, Mike kaže da i da njegova prehrana 'nije komplicirana, već samo dobro uravnotežena' te  puna dobrih nezasićenih masnih kiselina. Ne koristi prerađene namirnice i misli da je jako važno biti dosljedan u tome. 

Inače, trenutno drži tečaj  kalistenike, zajedno s naprednim treningom s loptama u teretani, putem LiveNOW virtualne platforme za fitnes sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

- Stvarno uživam voditi virtualne sesije i dijeliti svoje iskustvo i znanje s mnogo mlađom publikom - kaže. On sam ne bavi se dizanjem teških utega te inače najradije radi kardio vježbe. Kaže kako nikad nije kasno za početak vježbanja da bi se održavala kondicija, bez obzira na dob. Također, svatko treba odabrati program koji mu najbolje odgovara. 

- Početnicima predlažem da krenu s hodanjem. Besplatno je, potrebno je vrlo malo opreme, samo udobne cipele i vani ste na svježem zraku s prirodom - priča djed koji je pretrčao nekoliko maratona, natjecao se na priredbama Tough Mudder, penjanju po stijenama, a u slobodno vrijeme je model, piše Daily Mail. 

Ipak, Mike vježba najmanje dva sata dnevno kako bi održao isklesano tijelo. Najveći kompliment koji je ikad dobio uputila mu je  mu je  olimpijska prvakinja Dame Kelly Holmes, koja trenira u istoj teretani kao i on, kad je zatražila da održe zajednički trening. Rekao je da mu je to najveće priznanje koje je ikad mogao dobiti.

- Nadam se da ću, čak i kad visoke godine uzimaju danak, i dalje moći pronaći neku vrstu kondicije i aktivnosti kojima ću se baviti, jer ne namjeravam nikad prestati s aktivnostima - zaključuje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith