Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ne znate kako urediti prostor? Sredite ga po svom horoskopu

Ne znate kako urediti prostor? Sredite ga po svom horoskopu
1

Kako urediti prostor u kojem živite rijetko je kad jednostavna odluka, no nekima će uređenje životnog prostora olakšati ove opcije 'skrojene' po - horoskopskom znaku

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: EKSTREMNA IZOLACIJA: EVO GDJE NEMA ZARAZE KORONA VIRUSOM

Ovan

Ovan obično bira primarne ili osnovne boje, no na njima neće 'štedjeti', pa će dom često izgledati kao palača. Premda trenutno ne možete u šoping, razni su trendovi i komadi namještaja dostupni i online, ali nemojte pretjerati što vam se često događa. Za ovaj znak ne postoji 'samo jedna odluka' a njihova je odlika - neumjerenost.

U svoj dekor će dodati i malo sjaja i glamura, gdje god se može.

Bik

Budući da su poznati po tome što satima mogu ležati u krevetu i što im je udobnost prioritet, najbolje je da se okruže sa smirujućim bojama poput svijetlo plave, sive ili svjetlije nijanse bordo boje, a ormare i sve moguće kutke u sobi ispune s mirisom svog znaka - jabuke.

Najvažnije je pripaziti na teksturu. Razbacane deke i jastuci dodatak su izgledu njihovih soba, a u taj look mogu ukomponirati i luksuznu posteljinu i uroniti u nju, kako bi na neko vrijeme pobjegli od svijeta. Želite u svakom trenutku biti opušteni pa si stvorite i prostor koji to omogućuje.

Blizanci

Prigrlite svoju nemirnu prirodu i težite jedinstveno uređenom prostoru sa jarko izraženim temama. U uređenje možete uključiti i omiljeni film ili tematski park kako biste stvorili mjesto za bijeg od svakodnevice. Ptice i leptiri se povezuju s vašom prirodom, a žuta je boja koja vas usrećuje.

Možda vaši jastuci izgledaju kao iz viktorijanskog doba, ali nema veze - pustite maštu da radi i pretvorite sve ono o čemu sanjate u stvarnost.

Jedete li brzo, sporo, izbirljivo: To otkriva i osobnost čovjeka
Jedete li brzo, sporo, izbirljivo: To otkriva i osobnost čovjeka

Rak

More i mjesec vas fasciniraju, nameću se u svaku temu i jako utječu na vas jer su i simboli vašeg znaka. Težite tome da prostor u kojem najviše boravite bude prozračan sa naglašenim bojama morskog plavetnila, a idealno bi bilo i s velikim prozorom prema nebu kako biste mogli gledati izlazak mjeseca.

Razmislite o školjkama i mornarskim uzorcima ili kartama dalekih mjesta i oceana. Unesite te aspekte u svoj životni prostor, a vaše će raspoloženje kod kuće zbog njih uvijek biti dobro.

Lav

Uživate u pogledu na ukrasni toaletni stol i obožavate velika ogledala i luksuzne dodatke. Vaša je osobnost takva da vam je potrebno okruženje koje odiše samopouzdanjem i koje u vaš život unosi notu glamura.

Međutim, niste poznati po urednosti, pa budite što jednostavni i opremite prostorije sa što manje namještaja; neće vam ga puno trebati ako odaberete dovoljno odvažne komade.

Djevica

Ukusno, skromno, prirodno i minimalističko - to su osobine koje tražite za predmete u bližem okruženju. Prirodno svjetlo i prozračnost najbitniji su na mjestu gdje ćete sjesti i čitati knjige, opuštati se ili spavati. Ne podnosite nered.

Krem i siva boje su koje vam stvaraju opuštajuću atmosferu, što je ključno da biste uspjeli što više smanjiti vrijeme provedeno u razmišljanju i brizi.

Vaga

Ono što je Vagama bitno je da postoji prostor koji je samo za zabavu, gdje one mogu raditi što žele. Za to im treba 'pametni' višenamjenski prostor u kojem će biti i moderan dekor u neutralnim, opuštajućim tonovima.

Mirisi ruže, badema i čempresa pomažu im da lakše dišu. Harmonija i ravnoteža su im važni, pa će mnogo vremena provoditi u proučavanju feng shui pravila.

Škorpion

Unesite u prostor svjetlost, biljke i dojam prirode, a svoj prostor uredite kao da ste u kućici na drvetu ili drvenoj brvnari smještenoj usred šume.

Važno vam je da se osjećate slobodno i da se ta sloboda očituje u prostoru koji je oko vas. Veliki prozori ili vrata u vrtu koja vode ravno u vrt poslužit će tom osjećaju slobode koji vaš dom mora odražavati.

Jarac

Ljubitelj ste tradicije i udobnosti, a preferirate konzervativni stil pa ćete i dom urediti s tamnim drvom i minimalnim osvjetljenjem i s komadima starinskog namještaja. 

U tome vam može pomoći i granitni kamen koji privlači novac i uspjeh, dok karanfili i bršljan odgovaraju vašoj osobnosti i pomažu vam održati dobro raspoloženje.

Vodenjak

Prostor u potkrovlju savršen je za Vodenjake kojima je potreban pogled na svijet, kao i puno svjetla i zraka koji su bitni za pripadnike ovog malo 'pomaknutog' horoskopskog znaka. 

Ne želite ukrase ni maštovito okruženje s puno sitnih predmeta, već kvalitetan namještaj s nečim avangardnim poput bicikla na zidu ili nekog drugog netipičnog ukrasa.

Travanj će biti najgori mjesec za ova tri horoskopska znaka
Travanj će biti najgori mjesec za ova tri horoskopska znaka

Riba

Kad biste mogli živjeti u Maloj kući u preriji, bez sumnje biste tamo preselili jer volite sve staromodno, vintage i romantično u svom okruženju i rado bi živjeli u nekom drugom vremenu. 

Potrebno vam je da stvari imaju osobno značenje jer ne želite slijediti najnovije trendove, pa rado koristite maštu i intuiciju kako bi si stvorili savršeni prostor. Ljiljani, makovi i vrbe su biljke koje bi trebale biti oko vas, a akvamarin je vaša 'sretna' boja.

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa