Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ne znate što bi za ručak? Evo par odličnih recepata iz šalice

Ne znate što bi za ručak? Evo par odličnih recepata iz šalice
1

Sve što za ova jela trebate su mikrovalna pećnica, velika vatrostalna šalica i nekoliko sastojaka te u nekoliko minuta možete napraviti jednostavan i ukusan obrok

VIDEO

U par minuta napravite ručak za jednu osobu:

Mini pizza

Sastojci:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

4 žlice brašna
1/8 žličice praška za pecivo
1/16 žličice sode bikarbone
1/8 žličice soli
3 žlice mlijeka
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica umaka od rajčice
1 puna jušna žlica nasjeckane mozzarelle

5 mini feferona
1/2 žličice suhog začinskog bilja (može i bosiljak ili origano)

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol u šalici. Dodajte mlijeko i ulje pa sve zajedno pomiješajte. Nema veze ako tijesto ispadne malo grudasto. Posolite umak od rajčice i rasporedite ga po površini tijesta.
Pospite na vrh sir, dodajte feferone i suho bilje.

Mikrovalnu pećnicu namjestite na 1 minutu i 10 sekundi ili 1 minutu i 20 sekundi; dok se tijesto ne digne (vrijeme se temelji na mikrovalnoj pećnici od 1200 W pa ga prilagodite svojoj).

Makaroni sa sirom

Sastojci:

12 šalica malih makarona
1/2 šalice vode
1/2 šalice sitno nasjeckanog cheddar sira
sol i papar ili ljuti umak po želji, dodaje više okusa

U veliku vatrostalnu šalicu dodajte vodu i makarone (najmanje 2,5 šalice). Šalicu stavite na veliki tanjur (da zadrži vodu koja se prelije tijekom kuhanja). Makaroni bi trebali narasti do 1/3 ili najviše do 1/2 šalice. Mikrovalnu stavite na najjače na 1 minutu. Izvadite šalicu i promiješajte makarone, pazite da odlijepite one koji su na dnu. 
Vratite u mikrovalnu na još 1 minutu i ponovo promiješajte. Tijekom ove druge minute voda ima tendenciju da se prelije pa ako izađe puno vode, dodajte. Makaroni bi trebali biti gotovo kuhani nakon dvije minute, a većina tekućine bi trebala bi ispariti, a makaroni ostati vlažni. Kuhajte ih još dvaput po 30 sekundi miješajući. Ako se jako osuše, dodajte žlicu vode i prokuhajte još pola minute..

U zadnjih 30 sek. dodajte sir i miješajte dok se potpuno ne otopi i ravnomjerno prekrije makarone. Po želji dodajte sol, mljeveni crni papar ili ljuti umak. Jedite odmah.

Kolač od čokolade

Sastojci:

3 žlice brašna
3 žlice šećera
2 žlice kakaa u prahu
1/4 žličice praška za pecivo
Prstohvat soli, fakultativno
3 žlice mlijeka
3 žlice biljnog ulja
Ekstrakt prskanja vanilije, po želji
3 žlice čipsa od čokolade

U šalicu stavite brašno, šećer, kakao u prahu, prašak za pecivo i sol. Izmiješajte vilicom. Dodajte mlijeko, biljno ulje i vaniliju i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Umiješajte čips od čokolade. Mikrovalnu pećnicu upalite na najveću temperaturu na 90 sekundi. Ostavite da se ohladi 2 do 3 minute prije jela.

Smrvljeni toast

1 žlica maslaca
¼ šalice mlijeka
1 jaje, tučeno
¼ žličice mljevenog cimeta
¼ žličice bijelog šećera
¼ čajne žličice ekstrakta vanilije
2 kriške kruha, izrezane na kockice

U dnu velike šalice sigurne u mikrovalnoj otopite maslac, oko 30 sekundi. Šalicu premažite sa rastopljenim maslacem. Pomiješajte sa mlijekom, jajem, cimetom, šećerom i ekstraktom vanilije. U mliječnu smjesu dodajte komadiće kruha. Mikrovalnu pećnicu stavite na najvišu temperaturu i na 90 sekundi.

Kako zamrznuti banane ovisi o načinu na koji ih želite koristiti
Kako zamrznuti banane ovisi o načinu na koji ih želite koristiti

Kajgana

Izmješajte u šalici dva jaja, zalijte s malo mlijeka i dodajte sol i papar, ponovno izmiješajte i stavite u mikrovalnu na dvije minute. Pospite sa sirom i začinskim biljem, .

Rolica s cimetom i datuljom

Sastojci:

1/3 šalice + 1 žlica brašna

1/2 žlice praška za pecivo

 1/8 žličice soli

1 žlica kokosovog ulja, rastopljenog

2 žlice + 2 žlice zgnječene banane

Punjenje:

2 datulje bez koštica (trebaju biti mekane)

1/2 žlice cimeta

Glazura

Grčki jogurt od vanilije 

U šalici pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte kokosovo ulje i bananu. Miješajte dok se ne formira tijesto. Tijesto razvaljajte u kuglu. Stavite sa strane. 

Za nadjev narežite datulje na komadiće i s pomoću vilice razvaljajte ih u pastu. Dodajte cimet i nastavite miješati dok se cimet ne umiješa u tijesto i dobijete pastu.

Neki su odlučili preurediti dom u izolaciji - bilo bi bolje da nisu
Neki su odlučili preurediti dom u izolaciji - bilo bi bolje da nisu

Pospite ravnu površinu sa brašnom i razvaljajte kuglu tijesta u duži pravokutnik. Stranice pravokutnika napravite ravno pomoću noža kako biste im lako odrezali rubove. Spojite sa razvaljanim tijestom i nastavite valjati u duži pravokutnik.

Preko razvaljanog tijesta rasporedite pastu od cimeta s datuljom. Tijesto preklopite na pola i razvaljajte u osovinicu tako da dobijete oblik rolice. Stavite u veliku namašćenu šalicu i u mikrovalnu pećnicu na jednu i pol do dvije minute. Izvadite iz mikrovalne i prelijte glazurom od grčkog jogurta. Poslužite vruće.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: U izolaciji pokušavaju napraviti sendviče kao iz McDonald'sa

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin:

Pokretanje videa...

00:34
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno