Lifestyle

Komentari 10

Nekoć su bile fizičke mane, a danas se smatraju prednostima

Nekoć su bile fizičke mane, a danas se smatraju prednostima

Mana se lako može pretvoriti u vrlinu, osobito u nečem tako promjenjivom kao što su trendovi ljepote. Sijeda kosa, bucmasti obrazi, pjegice i prirodniji look tako su danas 'poželjne' karakteristike

Mnoge žene traže nedostatke u svom izgledu: često misle da im je kosa previše tanka, bedra prejaka i da im je koža daleko od savršene. Srećom, danas ne postoji univerzalni standard i vjerujemo da su sve žene lijepe na svoj jedinstveni način.

Pogledajte video:

Crvenkasta ili narančasta kosa

U prošlosti su žene često bojale svoju prirodnu crvenkastu kosu u plave nijanse kako bi prikrile crveni pigment koji se smatrao neuglednim. Danas su takve boje za kosu ne samo dostupne, već i vrlo tražene, a daju specifičan prirodan izgled.

Puniji obrazi

Dok je još nedavno mršavost bila glavni trend, pa tako i pomalo ispijeno lice - osobito na modnim pistama, danas se djevojke s okruglim licem smatra iznimno slatkima, mladolikima te je to definitivno značajka ljepote.

Sijeda kosa

Dizajneri širom svijeta zadivljeni su ženama koje su sposobne proturječiti svim nametnutim pravilima i standardima. Za kosu i kožu najvažnije je biti sjajna, glatka i dobro ošišana. U ovom slučaju, sijeda kosa izgleda doista dobro! 

Nesavršena koža

Pjegice, madeži, pigmentacijske mrlje - sve se to nekoć prekrivalo debelim slojem pudera, a kasnije puderom u više nijansi za konturiranje. No, danas doista nema potrebe za tim, već upravo suprotno, kažu vizažisti koji sve više ističu te prirodne značajke kao naglasak na prirodan look.

Široki bokovi

Prije su se skrivali pametnim oblačenjem, no u posljednjim godinama širi bokovi i veće stražnjice dodatno se naglašavaju u tajicama i hlačama s uzorcima te uskim suknjama. 

Što prirodniji nokti

Era gelova i ogromnih umjetnih noktiju definitivno je završila, barem za one koji nisu zapeli u vremenu 'umjetne i kičaste ljepote'. Prirodan oblik, nude boje za svaki dan te jarke boje za posebne prilike stil su kojem se najčešće teži.

Najčitaniji članci