Lifestyle

Komentari 1

Nemate čačkalicu da provjerite je li biskvit gotov? Ovi kuhinjski alati su im dostojna zamjena

Nemate čačkalicu da provjerite je li biskvit gotov? Ovi kuhinjski alati su im dostojna zamjena

Pri ispitivanju jesu li kolači gotovi, čačkalice su često korišten alat. Ali, i drugi predmeti vam mogu pomoći pri tome. Ipak, za svaki kolač provjerite njegov recept i kako provjeriti je li gotov

Kako bi provjerili je li neki kolač gotov, jednostavno čačkalicu zabodete u središte kolača. Ako ona izađe čista, znači da je pečen.

Ako, pak u zadnji trenutak skužite da nemate čačkalica, postoje i druge opcije.

POGLEDAJTE VIDEO: Prehrana za mladolik izgled

Alternativa čačkalicama

Ako ste usred pečenja i nemate čačkalicu za provjeru kolača, tanak, oštar nož odlično je rješenje. Pogledajte svoj set noževa i pronađite onaj s najtanjom oštricom. Zatim zabodite oštricu u središte torte ili kolača. Ako nož izađe čist, kolač je gotov. Ako se tijesto ili mrvice zalijepe za oštricu, pustite da se kolač ispeče još nekoliko minuta i ponovno testirajte čistim nožem.

Osim noža, postoje joj neke mogućnosti. Jedna od njih su i štapići od bambusa. Malo su deblji od čačkalica, ali poslužit će. Također, možete koristiti i vilicu za meso.

Ipak, za neke recepte, test sa čačkalicom nije najbolji način za utvrđivanje je li kolač gotov. Svakako pažljivo pročitajte recept kako biste točno saznali kako provjeriti je li biskvit pečen, piše Better Homes&Gardens.

Najčitaniji članci