Dajana sa suprugom Tiborom izrađuje najfinije torte, a ukrašava ih skulpturama koje izgledaju uistinu nestvarno. Na međunarodnom natjecanju Zlatni orah osvojila je prvo mjesto
Starinski recepti za torte, ali i ostale blagdanske kolače traženiji su nego ikad, pa se torte najčešće rade od oraha, lješnjaka i čokolade, maslaca umjesto margarina, domaćih jaja, ruma...
Osim što ih je lako napraviti, ima i onih koje nije potrebno peći. Donosimo recepte za brzopoteznu sladoled tortu, tortu s jagodama, keks tortu, s mrkvom i orasima, a tu je i torta bez mliječnih proizvoda i jaja
Amaury svakodnevno očarava ljude diljem svijeta čokoladnim skulpturama, a na Instagramu ga prati preko šest milijuna ljudi. Od čokolade radi životinje, motore, igračke, a ima i svoju TV emisiju
Koja je tajna čvrstog snijega, kako otopiti čokoladu a da ne zagori, kako omekšati maslac...? U umjetnosti spravljanja slastica važan je svaki detalj, kako izbjeći neke od najčešćih pogrešaka, pročitajte u nastavku
Ako još niste, krajnje je vrijeme da se bacite na pripremu blagdanskih kolačića i uljepšate blagdan svim ukućanima. Pripremite slasnu mađaricu, boem kocke ili tradicionalne kroštule
Dječak koji je u nesreći zadobio opekline na četvrtini tijela, peče i prodaje razne slastice na Internetu. Njegov cilj je skupiti novac za četiri ekspandera kože za rekonstrukciju lica koji koštaju 13.300 kuna
U Mesnicama Kalinski kažu kako se nije lako boriti s trgovačkim lancima koji prodaju jeftinije uvozno meso, pa se nastojte izboriti za kupce mesom iz domaćeg ugoja, vlastitom preradom i - dobrom idejom
'Zdrawo' je veganski brend slastica kojeg su pokrenule dvije prijateljice Mia i Božena iz Splita. Osim što su veganske, slastice su sirove, prirodne, bez glutena kao i bez rafiniranog šećera te brašna
Dizano, prhko, slatko ili slano - ali uvijek savršeno tijesto za kruh, biskviti za kolače i torte uz recepte i poneki tradicionalni kulinarski trik slavne kuharice Mary Berry
Ništa nema slađe od uskrsne torte sa čokoladnim jajima, zečićima i mrkvicama. Za Uskrs napravite svoje omiljene torte i kolače, ali nikako nemojte zaboraviti na dekoraciju
Jana Bratković, magistrica komunikologije svoju ljubav pronašla je u izradi i pečenju torti, a nedavno je uz pomoć dečka Bruna pokrenula Green Cakes, dostavu ukusnih veganskih torti
Pri ispitivanju jesu li kolači gotovi, čačkalice su često korišten alat. Ali, i drugi predmeti vam mogu pomoći pri tome. Ipak, za svaki kolač provjerite njegov recept i kako provjeriti je li gotov
Blogerica Lorena Mihelčić preko interneta i knjiga naučila je raditi slastice koje dijeli sa svojim pratiteljima na Instagramu. Iako je dijabetičarka, uživa u tome
U 75 minuta kandidati showa 'Deserti od oka' moraju iskopirati tortu, odnosno remek-djelo kojeg su ispekli vrhunski slastičari Lada i Antun. Izdvojili smo najbolje trenutke njihovih više-manje neuspjelih pokušaja
U finalnoj epizodi slastičarskog showa 'Deserti od oka' natječu se Dino More i Lorena Mihelčić. Odmjerili su snage radeći figurice Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića
Ispeći dobru tortu samo je pola posla, rekli bi vrhunski slastičari, jer je izuzetno važno i to kako ona izgleda. I vi možete postati dobri u dekoraciji slastica, samo trebate biti uporni i vježbati
U četvrtoj epizodi slastičarskog showa 'Deserti od oka' Dean Kotiga uči raditi najteži dio torte - figurice poput dinosaura, jaja te krošnje. Što je pošlo po zlu, ne propustite pogledati na YouTube kanalu 24sata
U 75 minuta kandidati showa 'Deserti od oka' moraju iskopirati tortu, odnosno remek-djelo kojeg su ispekli vrhunski slastičari Lada i Antun. Lorena je bila uspješna, a Dejan je cijelu produkciju nasmijao do suza
U trećoj epizodi slastičarskog showa 'Deserti od oka' natječu se Lorena Mihelčić i Dejan Nemčić. Potpuni amateri moraju replicirati torte majstora slastičara Lade i Antuna. Sve je provokacijom začinio voditelj Dean Kotiga
Iskoristi svoj Oranž