Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Nemojte piti sami: Parovi koji skupa umjereno piju su sretniji

Nemojte piti sami: Parovi koji skupa umjereno piju su sretniji
1

Za potrebe istraživanja analizirano je 4864 sudionika od koji su svi bili u braku otprilike 33 godine, a cilj istraživanja bio je utvrditi kako funkcioniraju parovi koji piju alkohol

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Znate li koji ste tip ljubavnika i kakav je partner idealan za vas

Novo istraživanje otkriva da su parovi koji piju alkohol zajedno uglavnom sretniji. Navedeno istraživanje je objavljeno u časopisu The Journals of Gerontology, a istraživači su željeli utvrditi postoji li povezanost između pijenja i sreće u vezi ili braku, posebno među starijim parovima.

U istraživanju stoji da su parovi izvijestili o smanjenju bračne kvalitete tijekom vremena, a to je bilo znatno više zabilježeno među ženama. Naime, žene koje su imale muževe koji su pili alkohol izvijestile su o smanjenju bračne kvalitete tijekom vremena, a isto je bio slučaj i kada su muževi prijavili da im žene piju alkohol. 

Rose for attractive lady

Oni parovi koji su pili zajedno i umjereno nisu izvijestili o povećanim problemima u braku. Dakle, ako parafraziramo sve te podatke, u osnovi možemo zaključiti da ako parovi piju umjereno, tada su oboje sretni. Ali ako samo jedan od njih pije, to nije nikako dobro.

Ključni dio 'sretnog' pijenja je u potpunosti u tome koliko pijete i u kojem trenutku pijete. Rezultati istraživanja naglašavaju važnost alkohola, kao i to zbog čega, gdje i kada pijete alkohol.

- Ne trebamo naglašavati da je zajedničko pijenje potpuno u redu i dobro za vašu zajedničku sreću, za razliku od onoga da se zajedno opijate do zore - stoji u istraživanju. Ovi su nalazi posebno istaknuti zbog pojačanog pijenja među 'baby boomerima' ali i radi važnosti bračne kvalitete i zdravlja starijih parova.

Ovo je najvažnija osobina koju mladi danas traže od partnera
Ovo je najvažnija osobina koju mladi danas traže od partnera

Za provođenje istraživanja, analizirali su 4864 sudionika koji su svi bili u braku otprilike 33 godine. Dr. Kira Birditt tvrdi da ovo istraživanje nije o tome koliko parovi piju, već o tome piju li uopće.

- Ne sugeriramo da bi ljudi trebali piti više ili mijenjati način na koji piju - objasnila je. Birditt tvrdi i da supružnici imaju snažan utjecaj jedan na drugog, odnosno da ako jedan prestane piti alkohol, da će vjerojatno i drugi partner prestati. Naglasila je da su teški alkoholičari izuzeti iz ovog istraživanja i da se nalazi odnose isključivo na 'normalne' parove.

Couple celebrating new year

Nadalje, Fred Blow sa Sveučilišta u Michiganu objasnio je da su problematični alkoholičari posve drugačija priča. Oni imaju poremećene odnose s ljudima, a posebno sa svojim partnerima, što je važno uzeti u obzir kada se govori o ovom istraživanju.

No, kako god protumačili ovo istraživanje, uvijek pijte odgovorno, piše indy100.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Ljubav u doba korone: Prvi spoj bili prisiljeni imati na balkonu

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA - Suzana Mančić, bivša loto djevojka:

Pokretanje videa...

00:58
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku