Lifestyle

Komentari 1

Nemojte prati zube odmah nakon ispijanja čaja ili kave

Nemojte prati zube odmah nakon ispijanja čaja ili kave

Zube operite 30 minuta prije pijenja kave ili čaja. Ako baš želite nakon pričekajte sat vremena. Prije svakog četkanja očistite zube koncem i čistite ih svaki dan na isti način

Ako brinemo o svojim zubima, redovito ih peremo i odlazimo kod stomatologa, možemo ih spasiti i produžiti im životni vijek. No ako o njima ne vodimo brigu, naš osmijeh baš i neće biti veseo i širok. Kako bismo uživali u osmijehu ovih 7 savjeta može nam pomoći da imamo zdrave i bijele zube.

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Pijte kavu i čaj s mlijekom

Kava može biti vrlo kiselo piće, posebno crna kava. Ako ju pijete svaki dan, može uzrokovati stanjivanje zubi. Štoviše, crna kava će požutjeti vaše zube jer sadrži tanine. Kao rješenje popijte kavu s mlijekom. Isto vrijedi i za crni čaj.

2. Nemojte prati zube odmah nakon ispijanja čaja ili kave

Najbolje je ne miješati pastu za zube i kavu. Bolje je oprati zube 30 minuta prije pijenja kave ili čaja. U slučaju da to želite učiniti nakon, pričekajte barem 1 sat i onda to učinite. Kava i čaj razgrađuju zubnu caklinu zbog svog kiselog sastava. Dobro je slijediti ovo pravilo ne samo nakon pića, već i nakon obroka.

 

3. Očistite zube koncem prije pranja

Redovito čišćenje koncem može smanjiti loš zadah i neke bolesti. Stručnjaci preporučuju da konac koristite neposredno prije četkanja, ali ne i poslije. 

4. Čistite zube koncem na isti način, svaki dan

Dental Care. Woman With Beautiful Smile Using Floss For Teeth

Držite se redovitog uzorka za čišćenje koncem. Počnite s gornjim zubima i radite s lijeva na desno. Nakon što završite s gornjim zubima, ponovite isto na donjima s lijeva na desno.

5. Žvačite žvakaću gumu do 20 minuta

Uvijek je bolje žvakati komad žvakaće gume odmah nakon jela, ali treba biti bez šećera. Žvačite ga do 20 minuta kako biste povećali protok sline i poništili kiselinu nakon obroka, piše Brightside.

Najčitaniji članci