Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Neobična torta od borovnica i banana ukusna je i bez šećera

Recept za ovu voćnu tortu sastoji se od samih zdravih sastojaka pa je, prema tomu, odličan izbor za one koji se žele zasladiti, a paze na prehranu ili su na dijeti

Barbara Črgar
Foto: Barbara Črgar

Sastojci: 

  • 2 zrele banane
  • 2 jaja
  • 2/3 šalice ulja 
  • 2/3 šalice mlijeka
  • 1 šalica brašna bez glutena
  • 1 šalica borovnica
  • 1/2 šalice tamne čokolade više od 70 % kakaa (narezane na kockice)
  • 2 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • Prstohvat soli

Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.

Barbara Črgar

Priprema:

Upalite pećnicu na 175 °C. Odvojite žumanjke i bjelanjke u dvije zdjele. Bjelanjke malo posolite i istucite u čvrsti snjeg. U žumanjke dodajte ulje, mlijeko i 2 banane koje ste prethodno zgnječili vilicom.

Sve promiješajte i postupno dodajte prosijano brašno bez glutena (možete raditi i s pšeničnim brašnom), kakao i prašak za pecivo. U smjesu u nekoliko navrata dodajte izmiksane bjelanjke i lagano promiješajte pjenjačom. 

Na kraju dodajte tamnu čokoladu nasjeckanu na kockice i borovnice, te pažljivo promiješajte pjenjačom. Smjesu prelijte u kalup za torte s papirom za pečenje i pecite u pećnici oko 60 minuta.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message