Puding od griza s okusom manga jednostavan je, ali krajnje dekadentan proljetni desert. Napravljen kuhanjem griza s pulpom slatkog manga i kokosova mlijeka, ovaj zlatni desert je poslastica za sva osjetila!
BRZA PRIPREMA
Neodoljiva poslastica: Karipski puding od manga i kokosa
Sastojci:
- jaje
- 400 ml kokosova mlijeka
- mango
- limun
- 200 ml narančina soka
- 6 žlica šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 80 g krupice
- 2 žlice kokosova brašna
Priprema:
- Žumanjke pomiješajte s četiri žlice kokosova mlijeka.
- Preostalo kokosovo mlijeko zakuhajte s narančinim sokom. Dodajte četiri žlice šećera, cimet i limunovu koru.
- Umiješajte griz i žumanjke pomiješane s kokosovim mlijekom i uz miješanje kuhajte pet minuta.
- Maknite s vatre.
- Bjelanjke istucite i nakon deset minuta umiješajte u griz.
- Komadiće manga kuhajte pet minuta na umjerenoj vatri s dvije žlice šećera i četiri žlice vode.
- Izradite u pire.
- Griz poslužite s pireom od manga i kokosovim mrvicama.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku