U pićima koja sadrže voće prvo treba ulijevati voćne sokove, a zatim šampanjac. Neotvorene boce pjenušca ili šampanjca najbolje je čuvati u ležećem položaju
Neodoljivi pjenušavi kokteli sa zimskim voćem i začinima
Koktel sa šipkom
Sastojci: 60 ml konjaka, 20 ml soka od šipka, 20 ml šećernog sirupa, šipak, pjenušac
Priprema: Pripremite šećerni sirup. U zdjeli otopite šećer s vodom u omjeru 1:1. Kuhajte nekoliko minuta dok ne nastane sirup pa ostavite sa strane da se ohladi. U shaker stavite šećerni sirup, konjak i sok od šipka pa dobro protresite. Ulijte u čaše, do vrha nalijte pjenušca i ubacite sjemenke šipka za dekoraciju.
Zimski koktel od grejpa
Sastojci: 30 ml soka od grejpa, 30 ml likera od naranče Grand Marnier, 2-3 kapi ružine vodice, pjenušac
Priprema: U shakeru u koji ste dodali led dobro protresite sok od grejpa, liker od naranče i ružinu vodicu. Ulijte u visoku čašu i prelijte pjenušcem.
Blagdanski koktel
Sastojci: 45 ml Camparija, 45 ml vermuta, pjenušac, kriška naranče za ukras
Priprema: Napunite čašu ledom. Dodajte Campari pa vermut i zatim napunite čašu pjenušcem pazeći da ne prekoračite omjer 1:1:2. Ukrasite čašu narančom i poslužite.
Članak je preuzet iz gastromagazina Skuhatćute.