Lifestyle

Komentari 0

Nepotrebne stvari maknite iz prtljažnika i smanjite potrošnju

Nepotrebne stvari maknite iz prtljažnika i smanjite potrošnju

Vozači često prtljažnik auta koriste kao priručno odlagalište. Kanistri s pićem, lanci za snijeg, sprejevi za odleđivanje stakala, kutije s alatom... Nerijetko te stvari zajedno čine i više od 40 kilograma tereta

Maknite nepotrebne stvari iz auta. Naime, vozači često prtljažnik auta koriste kao priručno odlagalište. Kanistri s pićem, lanci za snijeg, sprejevi za odleđivanje stakala, kutije s alatom... Nerijetko te stvari zajedno čine i više od 40 kilograma tereta. A svakih 100 kilograma povećava potrošnju za čak pola litre.

POGLEDAJTE VIDEO:

Potrošnju goriva u automobilu možete smanjiti i EKO vožnjom.

EKO vožnja je moderan stil vožnje današnjice, a fokusira se na očuvanje okoliša. Prije svega, takva vožnja uštedjet će vam gorivo. Ovi savjeti odnose se na samu tehniku vožnje, a osim savjeta objasnit ćemo vam i neke prednosti koje postižete ovom vožnjom.

Gotovo polovicu zagađenja zraka uzrokuje cestovni promet. Kod EKO vožnje možete smanjiti taj trend. Tako je dobro na vrijeme mijenjati brzinu, planirati putovanje kako biste izbjegli gužve, voziti pri niskom broju okretaja motora. 

Bitno je naglasiti kako ovakav stil vožnje omogućuje ugodnu vožnju bez puno stresa i nervoze, a doprinose sigurnoj vožnji. Osim sigurnosti na cesti, EKO vožnja poveća svijest i brigu o očuvanju okoliša jer se s njom smanjuje potrošnja goriva. 

Prednosti EKO vožnje su mnogobrojne, a samo neke od njih su smanjena potrošnja goriva, emisija stakleničkih plinova i lokalne emisije štetnih plinova. Ovom vožnjom, kao što je naglašeno, povećava se sigurnost u prometu i poboljšava vozačka sposobnost, a također vrlo bitno je to, što će se svim putnicima biti ugodno za voziti.

Najčitaniji članci