Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Nešto smrdi u kući, a ne znate od kuda? Provjerite ova mjesta

Nešto smrdi u kući, a ne znate od kuda? Provjerite ova mjesta
9

Velik dio prljavštine je izvan vidokruga. Stoga, obratite pažnju na neka mjesta, o kojima možda nikada niste razmišljali, a mogu biti izvor neugodnih mirisa u domu

VIDEO

Od radijatora do sofe, postoje područja puna skrivene prljavštine koja uzrokuju neugodan miris u domu. Stručnjakinja za čišćenje, Lynsey Crombie, ističe male stvari o kojima nikada ne biste razmišljali, poput mrlja od paste za zube, a koja mogu uzrokovati užasne mirise.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

voli biti kućanica 00:56

Nečistoća po kući nije uvijek oku vidljiva, ali može ispuštati nepoželjan miris. Velik dio prljavštine je lako uočiti, ali neka mjesta, kao što su sofe pune mrvica ili prljave kupaonske prostirke, možete previdjeti.

- Svi smo čuli za proljetna čišćenja, ali sada je jednako dobro vrijeme za dubinsko čišćenje. Male stvari o kojima nikada ne biste razmišljali mogu uzrokovati užasne mirise. Ako imate 15 minuta viška, počistite jednu po jednu stvar. Na taj način ćete izbjeći probleme - kaže stručnjakinja.

Trikovi za lakše čišćenje: Dlake skupite gumenim rukavicama
Trikovi za lakše čišćenje: Dlake skupite gumenim rukavicama

Ovdje Lynsey govori o nekim mjestima na kojima možda ne očekujete da ćete pronaći uzrok problema i daje savjete o tome kako odagnati neugodne mirise.

Provjerite kupaonsku prostirku

Vlažna je, smrdi, često se ne pere šest mjeseci - to je kupaonska prostirka - a mnogi ju ne čiste redovito. Sva ta voda može ostaviti pljesnive tragove ako ostane na podu i nema protoka zraka oko nje.

Savjet: Razmotrite ideju da perete prostirku kad perete i ručnike, kako bi vam to postala navika. Da biste ju vratili u najbolje stanje, pospite malo sode bikarbone, zamotajte je i bacite u perilicu rublja.

Čuvajte se posude za četkice

Nakon što ste oprali zube, nemojte zanemariti posudu za četkice za zube. Prilikom četkanja, bakterije s ruku prelaze na dršku, a kapljice sline će se slijevati niz ručku. S vremenom, to stvara grubi, smrdljivi mulj na dnu šalice, odnosno držača.

Savjet: Ako je posuda sigurna za pranje u perilici posuđa, gurnite je unutra. Ako nije, možete je redovito ispirati dezinficijensom.

Pozabavite se zidovima iza WC školjke

Rijetko tko se saginje i redovito čisti zidove iza WC školjke, ali to je jedno od najprljavijih mjesta u kući jer voda i druge tekućine mogu prskati tamo i, ubrzo, to područje počinje neugodno mirisati. 

Savjet: Za teško dostupna mjesta koristite krpu s ravnom glavom i nabavite najmanju veličinu. Oko dna školjke, ako imate taj smrdljivi miris urina, pošpricajte bijelu pjenu za brijanje i ostavite je na dan ili dva. Isperite i miris bi trebao nestati.

Mrvice na sofi

Nečistoća se brzo nakuplja u prazninama u sofi. Uklonite navlake za jastuke, operite ih i osušite na zraku, ako je to moguće.

Savjet: Usisajte sofu, a zatim usisajte i prljavštinu između praznina. Ako imate parni čistač, postavite ga oko 30 cm iznad sofe kako biste ubili klice. Dodajte kap tekućine za pranje rublja u toplu vodu, uzmite krpu od mikrovlakana i izribajte. Uzmite svježu krpu i toplu vodu da obrišete sve ostatke proizvoda. Otvorite prozor da se osuši na zraku, a zatim upotrijebite sprej za osvježavanje tkanine.

Provjerite stolice

Vjerojatno čistite vrhove stolaca, ali potrebno je okrenuti ih naopako i oprati dijelove koji dolaze u dodir s podom. Oni su magneti za prašinu, kao i postolja kuhinjskih barskih stolica. A ako je netko prolio malo kečapa i on je tamo šest tjedana ili ako su djeca trljala ljepljive, hranom prekrivene prste oko baze - to će ostaviti neugodne tragove.

Naučite kako očistiti ormariće u kuhinji ovisno o tome od kojeg materijala su napravljeni
Naučite kako očistiti ormariće u kuhinji ovisno o tome od kojeg materijala su napravljeni

Savjet: Operite blagovaonske stolce dezinficijensom. Kečap je odličan za tretiranje mrlja od hrđe na kuhinjskim stolicama. Ostavite 15 minuta i rezultati su nevjerojatni.

Table with dark green tablecloth, magazine, fresh lemons and plant in real photo of white dining room interior with herringbone parquet, glass lamp and balcony. Empty wall with place for your graphic

Odvodi

Ostaci od sapuna i dlake mogu se godinama nalaziti u odvodima u kupaonici, uzrokujući sve moguće probleme. Ova prljavština stoji vlažna u odvodu, ispuštajući neugodne mirise svaki put kada topla voda udari u nju. Također je vjerojatno da će uzrokovati začepljenja koja se s vremenom pogoršavaju. Ako iz tuša ne curi pravilno, velika je vjerojatnost da je pun nečistoće.

Savjet: Upotrijebite prikladan alat da izbacite zarobljenu prljavštinu i ostatke iz odvoda. 

Ljepljive nape

Kuhinjske nape su često izvan vidokruga. Mnogi ne shvaćaju da nape hvataju sve te mirise od kuhanja. Ako im u zadnje vrijeme niste pružili malo pažnje, ne samo da će izgubiti boju, već mogu i ispuštati neugodne mirise.

Savjet: Izvadite ih i opipajte rukom. Bilo kakva ljepljivost znači da im je potrebno čišćenje. Često pomaže i njihovo namakanje u vodi, s octom. Neke se također mogu prati u perilici posuđa i izaći će kao nove.

Cleaning domestic cooker hood. Women's hands clean the kitchen hood with a cloth

Odblokirajte prašnjave otvore

Prašina može začepiti ventilacijske otvore, što znači da mirisi ne mogu tako lako izaći. Ali brzi mlaz zraka ili pare će ih očistiti.

Savjet: Prljavštinu i prašinu možete ispuhati sušilom za kosu ili parom.

Provjerite hodnike

Uz police pune smrdljivih tenisica, vlažnih otirača i nagomilanih kaputa, hodnici mogu biti utočište za loše mirise. Dobro utabani tepisi također mogu upiti neugodne mrlje i mirise.

Savjet: Očistite otirač tako da ga stavite u perilicu rublja na hladno pranje, ako je to moguće. Alternativno, dobro ga protresite vani, a zatim ga usisajte. Uklonite sve tragove proizvodom za čišćenje tepiha i osvježite ga sredstvom za osvježenje tkanine. Ostavite košaru pokraj vrata u koju gosti mogu staviti cipele i ostavite prostor za kapute. Možete koristiti i mirisnu svijeću u hodniku.

Isperite radijatore

U ovo doba godine kada grijanje radi punom parom, provjerite jesu li radijatori ispravni. Djeca često trpaju komadiće hrane niz radijatore. Dok trunu, ispuštaju užasan miris.

Savjet: Upotrijebite sušilo za kosu za uklanjanje prašine s radijatora. Također možete kupiti četke za čišćenje. Uzmite plastičnu posudu i postavite je ispod radijatora. Provjerite je li grijanje isključeno, a zatim prolijte vodu kroz radijator da isperete svu prljavštinu, donosi The Sun.

9 jednostavnih navika uz koje ćete se riješiti nereda u domu
9 jednostavnih navika uz koje ćete se riješiti nereda u domu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci
Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom