Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Protulijekovi za sve inačice dobrosusjedskih (ne)prilika

Protulijekovi za sve inačice dobrosusjedskih (ne)prilika
1

Sa susjedom koji često posuđuje, a rijetko vraća stvari treba utanačiti vrijeme povrata, a protiv bučnih stanara moguće se boriti udruženi s ostalim susjedima

VIDEO

Imati nezgodnog susjeda koji npr. omogućava svom psu da šeće kud poželi, a da nije ni svjestan štete koju on radi može izazvati pravi stres. Psi noću zavijaju na mjesec, kopaju po dvorištima i prekopavaju po smeću, ali katkad se ipak bolje fokusirati na ponašanje životinje, a ne na vlasnika, ističu psiholozi. Napadnete li susjeda zbog psa, osjećat će se neugodno i vjerojatno zauzeti obrambeni stav. Objasnite mu da ste zabrinuti jer želite mirno susjedstvo i lijep okoliš. Pokušajte doći do rješenja zajedno. U slučaju da se stvari ne promijene u razumnom roku, možete se obratiti agenciji za zaštitu životinja, kvartovskom redaru ili policiji te saznati što možete učiniti.

Prikriveni lopov

Noćna mora je i susjed koji često traži pomoć, a nije svjestan vaših djela ili što je još gore, posuđuje stvari  i više ih nikad ne vrati. Trebate susjedu otvoreno reći, da vi možete čuvati njegovo dijete pola sata, ali da od njega očekujete isto ili da se dogovorite da može posuditi vašu kosilicu, ali da je vrati do kraja dana jer vama treba sljedeći dan.
Žene su češće od muškaraca žrtve takvih susjeda. Primijetite li da se takve situacije ponavljaju, izgovorite se da ste zauzeti.

Posvojitelj posjeda

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Susjed si često znati prisvojiti ogradu, stablo i dio travnjaka jer smatra da pripada njemu. Odvjetnici sugeriraju mirno rješenje razgovorom. U slučaju da usmeno ne utvrdite gdje je granica čijeg posjeda, slučaj može ići i na sud, što uključuje nepotreban i ogroman trošak, ovisno gdje živite i koliko je komplicirano riješiti situaciju.

Prerevni pomagač 

Susjed koji peče i donosi kolače te želi svakodnevno pomagati može stvoriti velike probleme, unatoč silnoj dobroti. Mnogi će se radi dobrih susjeda osjećati loše jer ne mogu uzvratiti istom mjerom.

Aljkavac 

Travnjak susjeda izgleda užasno loše, a količina smeća ispred kuće ili na balkonu zgrade iz dana u dan se povećava. U razgovoru bi susjedu trebalo naglasiti da se bojite za zdravlje jer bi to moglo biti utočište štetočina. U razgovoru pokušajte otkriti hoće li se pozabaviti tim problemom. U slučaju da ne žele, obratite se predstavniku stanara ili institucijama.

Čudak i gnjavator

Ako se susjed čini nestabilnim, najbolje je s njim porazgovarati, ali pokrene li razgovor o svojim problemima, nastojte ostati neutralni. Ukoliko je riječ o labilnom čovjeku, teško je procijeniti na koji način će shvatiti vaše mišljenje. Ostanite pristojni ali brzo završite s razgovorom.

Bučni susjed

Buka može stvoriti velike probleme, posebno roditeljima s malom djecom. Za početak je dobro saznati kako ostali susjedi gledaju na taj problem i kakvi su pravilnici o buci na tom području. Ako smetnje postanu stalne, rješenje može biti anomimni poziv policiji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru