Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Neugodne akne ublažava led, a skriva ih šminkanje u tri faze

Neugodne akne ublažava led, a skriva ih šminkanje u tri faze
1

Ulje čajevca sprječava infekciju i ubrzava zacjeljivanje, dok pastu za zube treba izbjegavati zato što može uzrokovati alergijsku reakciju i pojačati iritaciju

VIDEO

Kako vam akna ili prištić koji je izbio baš prije vjenčanja, važne prezentacije ili izlaska ne bi “pokvario” fotografije, prvi korak je da ga lagano pritisnete kockicom leda. Držite oko minute jer ćete tako umanjiti natečenost, a sve dulje od toga moglo bi uzrokovati iritaciju kože. 

- Nikako ih nemojte istiskivati jer time povećavate rizik od infekcije i ožiljka, a osim toga, površina kože bit će neravnija i prištić ćete još teže moći ‘zakamuflirati’ šminkom - kaže dermatologinja dr. Jonette Keri. Nije preporučljiv ni brzinski posjet kozmetičarki jer tretmani obično nemaju trenutačni učinak nego je ipak potrebno dulje vrijeme da počnu djelovati. Osim toga, oni bi mogli potaknuti dodatno crvenilo kože. A osnovni alati koji vam trebaju za prikrivanje prištića su korektor te tekući puder. Pritom je najbolje odabrati korektor zelenkaste nijanse, najprije ga ugrijati među prstima pa tek tada na aknu nanijeti laganim tapkanjem prstima. 

Slijedi tekući puder, koji ne bi smio biti ni pretaman ni presvijetao. Da biste dobili što prirodniju nijansu, možete pomiješati dvije pa ga kistom za puder nanijeti na prištić. Na kraju cijelo područje oko prištića prekrijte tankim slojem pudera u prahu te njime i ujednačite ten.

Lice mora biti savršeno čisto

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako bi prikrivanje prištića bilo najučinkovitije, koža lica mora biti savršeno čista. Najprije ga operite toplom vodom da bi se pore otvorile pa nanesite blago, neutralno sredstvo za čišćenje lica. Masirajte minutu i isperite hladnom vodom.

Jače istaknite oči ili usne

Kako biste skrenuli pozornost s prištića, jače možete našminkati usne ili oči. No odaberite nježniju, neutralniju nijansu ruža ako se on nalazi blizu usana. A ako imate akne po obrazima, onda na njih nemojte stavljati rumenilo. Nakon što ste šminkom prekrili prištić, nemojte ga više dirati prstima. 

Ujednačite šminku sušilom

Stavite li previše korektora i tekućeg pudera, prištići bi mogli postati još vidljiviji. Uvijek je lakše staviti dodatan sloj nego skidati višak. A da bi se sve nijanse savršeno stopile jedna u drugu, lice možete lagano propuhati sušilom namještenim na umjereno toploj temperaturi.

Ulje čajevca da, pasta ne

Da biste spriječili infekciju i ubrzali zacjeljivanje akne, na nju triput na dan nanesite razrijeđeno ulje čajevca. Najprije ga isprobajte na manjoj površini da biste se uvjerili kako vam ne iritira kože. Pastu za zube, čest “lijek” za isušivanje akni, bolje je izbjegavati jer njezin sastojci mogu izazvati alergijsku reakciju. A ako su akne dugotrajan problem, najbolje je posavjetovati se s dermatologom. 

Saveznici u borbi s aknama: Mlijeko, zobena kaša i aspirin 

7 grijeha zbog kojih lice postaje rano podložno prištićima

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...