Obavijesti

Lifestyle

Komentari 67

Neumorna mama s četiri sina: Dajem im savjete o nogometu

Neumorna mama s četiri sina: Dajem im savjete o nogometu

Svaki od njih je na svoj način poseban i jedinstven i sve ih volim isto. Dobri su dječaci, puno mi pomažu i u kući, a i međusobno se dobro slažu i veći će rado pričuvati svoju mlađu braću, kaže Kristina

VIDEO

Volim biti majka i sretna sam što imam toliko djece. Život mi se sada uglavnom svodi na brigu oko njih i obaveza oko djece imam od jutra do mraka, no mene to ispunjava i pruža mi posebno zadovoljstvo. Ništa mi nije teško učiniti za njih, govori supermama Kristina Klokočki (33) iz Duga Rese, majka četvero dječaka Valentina (10), Antonia (8), te blizanaca Gabriela (4) i Rafaela (4).

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:08

- Oduvijek sam priželjkivala više djece i želja mi je ispunjena. Kao djevojčica sam maštala da ću imati četvero djece, a oduševljenje da u trećoj trudnoći nosim blizance bilo je ostvarenje svih snova - kaže.

To što su svi dječaci, nastavlja, ne predstavlja mi nikakav problem jer i sama volim nogomet i muške sportove, a kao djevojčicu su me uvijek više zanimale muške zanimacije od popravljanja auta uz tatu i brata do vožnje motora, tako da se dosta dobro snalazim u ulozi majke dječaka.

Brigu o dječacima uglavnom vodi sama, dok suprug pomaže kada nije na poslu, a ponekad uskaču i bake i djedovi. Kristina radi na pola radnog vremena kao asistentica korisnika Udruge invalida rada Duga Rese, a uz sve kućanske obaveze svakodnevno dječake vodi u školu i vrtić, te na izvanškolske aktivnosti. Najstariji Valentin završio je 4. razred osnovne škole Vladimir Nazor u Dugoj Resi i pet godina trenira nogomet u lokalnom nogometnom klubu, kao i njegov mlađi brat Antonio koji je završio 2. razred, dok blizanci pohađaju vrtić.

Mlada obitelj se svakog jutra budi oko 6.30. Nakon doručka započinju sa spremanjem u školu i vrtić. Valentin je u tome već potpuno samostalan, dok mlađem Antoniju majka pomaže u pripremi odjeće i za to vrijeme sprema blizance Gabriela i Rafaela. Nakon što ih odvede u školu i vrtić majka odlazi do svoje korisnice kojoj između ostalog pomaže i u kućanskim poslovima. Oko podneva završava s poslom i vraća se kući, te odmah počinje s pripremama oko ručka.

Anđela (106): 'Jela sam samo domaću hranu cijeloga života'
Anđela (106): 'Jela sam samo domaću hranu cijeloga života'

- U to vrijeme se iz škole vrate dječaci i najprije zajedno ručamo nakon čega oni rade svoje zadaće, a ja za to vrijeme stavljam prati i sušiti veš, pospremam, čistim, sve svaki dan ispočetka. U 15.30 sati odlazim po blizance u vrtić pa i njima pripremim jelo nakon čega veće dečke vozimo na trening. Nogometni treninzi održavaju se gotovo svakodnevno, a vikendom su uglavnom utakmice i u drugim gradovima i državama.

Obojica obožavaju nogomet, to mi je drago jer sam i ja nekada igrala. Svi ih u tome podržavamo i vatreni smo navijači. A dok su oni na treningu za to vrijeme obično s manjima odem na igralište i tamo se zabavimo ili za to vrijeme nešto obavimo - govori Kristina dodajući da nakon povratka kući priprema večeru, kupa djecu, pripremaju se za idući dan i odlaze na spavanje.

- Navečer kada smo svi na okupu, kada dečki legnu u krevet, i gledaju crtiće, maze se i ljube, to su najljepši trenuci, srce mi je tada ispunjeno do neba - ozareno govori dodajući da joj je najvažnije da dječaci budu zdravi i veseli jer kada je netko od njih bolestan ili ima zdravstvenih problema to su za nju najteži trenuci roditeljstva, drugih teških trenutaka u roditeljstvu nema, kaže nam. Vikend je pak u obitelji rezerviran za odlazak djedu i baki ili na utakmice na kojima Valentina i Antonia često podržava cijela obitelj.

- Mama je super, pomaže mi kada nešto trebam oko zadaće i u svemu. A dala mi je i puno dobrih savjeta u nogometu - spremno kaže Valentin. Uz brojne obiteljske obaveze mama Kristina je uvijek spremna pomoći drugima i već dugi niz godina aktivno pomaže svojim sugrađanima, starijima i obiteljima s djecom tako da za njih prikuplja potrebne stvari, opremu i odjeću za djecu.

Da bi spasila sina, Ružica je u trudnoći operirala srce na živo
Da bi spasila sina, Ružica je u trudnoći operirala srce na živo

- U grupi na društvenoj mreži pratim tko je u potrebi i tada za te ljude uz pomoću prijatelja i poznanika prikupljam potrebne stvari, a uvijek im damo i ono što je nama viška i što nam nije potrebno te poklanjamo onima kojima je potrebno - objašnjava nam Kristina dodajući da inače kada nađe slobodnog vremena voli izrađivati razne stvari i ukrašavati ih decoupage tehnikom (pomoću salveta). Voli i crtati pa se uvijek vrlo rado odazove i na razne radionice u školi i vrtiću, a rado se uključi i u aktivnosti u nogometnom klubu Duga Resa u kojem treniraju dječaci. Osim kućanskih obaveza i brige oko djece Kristina pomaže i roditeljima u poslovima u vrtu, te oko životinja, svinja, ovaca, konja.

Kod mojih roditelja obrađujemo vrt, tamo uzgajamo sve potrebno povrće, a uz to roditelji hrane i svinje, ovce i konje pa pomažem i oko njih.

- Svaki od njih je na svoj način poseban i jedinstven i sve ih volim isto. Dobri su dječaci, puno mi toga i pomažu u kući pospremiti, međusobno se dobro slažu. Uglavnom se veći igraju i zabavljaju zajedno, a manji zajedno, a kada god je potrebno veći će rado pričuvati svoju mlađu braću. Svi se dobro slažemo, nadopunjavamo i funkcioniramo.

Opasnosti na odmoru: Opeklinu od meduze ispiru more i ocat
Opasnosti na odmoru: Opeklinu od meduze ispiru more i ocat

Naravno da dio vremena s njima provodi i otac no zbog posla je veći dio dana odsutan. Dječaci su jako vezani za mene jer kada je i suprug kod kuće naučili su se da mama sve radi najbolje - mama najbolje napravi sok, mama najbolje pomaže u zadaći, mama najbolje tješi kada nešto boli, mama najbolje navija na utakmicama. Obožavam biti mama i stvarno uživam s njima i u njihovu djetinjstvu, a vrijeme leti i dječaci prebrzo odrastaju zato uživam u svakom trenutku - zaključuje Kristina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje