Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Nevena Rendeli tvrdi: Sve ili ništa - to je moj životni moto

Voditeljica Nevena Rendeli nam je otkrila zbog čega se nerijetko razočara u ljude, čemu se veseli nakon napornoga radnog dana i kako se rješava stresa...

VIDEO

Urednica i voditeljica na HTV-u Nevena Rendeli (31) ima sve preduvjete da izaziva ljubomoru. Mlada je, urbana, sofisticirana, uspješna i lijepa. Ipak, ona na sve to u šali odmahuje rukom. 

- Ako je samo to dovoljno da izazove ljubomoru, onda i nisam nešto postigla u životu. Mladost polako odlazi, s njom i ljepota, a uspjeh je ionako relativan. Šalim se, ali postoji velika razlika između onoga kako vas doživljavaju drugi i kako se doživljavate sami. Za sebe, na primjer, mislim da uopće više nisam mlada, rijetko sam zadovoljna s onim što vidim u ogledalu, a uspješno se osjećam samo kratko u danu, nakon dobro obavljena posla koje ubrzo zamijeni neka druga tlaka - govori Nevena. Za sebe kaže da je velika radoholičarka i da je slobodni trenuci, koliko god žudjela za njima, umaraju. Počela je raditi na HRT-u još u srednjoj školi. Došla je u zlatno doba televizije, kad se mnogo se radilo, ali su se zapošljavali mladi ljudi. 

Ne vjerujem da su žene na mene ljubomorne. Ljepota i uspjeh su vrlo relativni, a mladom se više ne smatram, o tome zavide li joj žene

- Produkcijske mogućnosti su tada bile mnogo veće, o kreativnima da ne govorim. Uglavnom, prvih pet godina je bilo zanimljivo, posljednje tri možemo govoriti o kaosu - kaže. Nije nikad imala nekih voditeljskih uzora, ili barem ne nekoga koga je željela imitirati. Ali uvijek su je fascinirale staloženost Olivera Mlakara i profinjenost Helge Vlahović i Željke Fattorini. A na pitanje s kojim se sve predrasudama zgodna žena susreće u toj profesiji odgovara: 

- Nikad niste dovoljno lijepi da se sviđate svima, a rijetko ste i dovoljno pametni da bi to nadoknadilo fizičke (ne)dostatke. Uglavnom, uvijek zamjeraju nešto, ili ste im (pre)lijepi ili (pre)pametni, ne može oboje. 

Koliko zna, nikada se nije našla na meti tračeva s Prisavlja. 

Ali onda to, tvrdi, i ne bi bili neki tračevi da joj se ne događaju iz leđa. Unatoč tome što je jako ambiciozna, još se ne može zamisliti u nekoj vodećoj dužnosti na televiziji . 

- Za takvo nešto danas treba imati dobar želudac i pojesti još mnogo žganaca - kaže Nevena koja je igranje kriketa na Visu, utrku žaba na Lokvama te bungee jumping sa Šibenskog mosta izdvojila kao svoja najbolja voditeljska iskustva. 

- To su uglavnom iskustva s putovanja s emisijom ‘Boje turizma’ koju radim već šest godina. Bilo je tu svega ali da, bungee jumping je možda najhrabriji potez. Bilo je to prije tri godine, moja posljednja emisija prije godišnjeg odmora i odluka da se za kraj bacim, pa kud puklo da puklo. Da je ekipa znala da će im posljednje snimanje trajati tri sata, koliko je meni trebalo da se bacim, vjerujem da bi me odgovorili - smije se voditeljica koja u svom poslu prati sve teme osim političkih. 

Objašnjava da se svi drugi u Informativnom programu bave politikom, a ona je uvjerena da u dnevnim aktualnostima ima mjesta i za druge teme. 

Više je naime zanima što o političkim odlukama misle obični ljudi. Najviše se veseli temama poput ateizma, konzumerizma, ljubavi i mržnje, braka itd. Nevena je odrasla u zagrebačkoj građanskoj obitelji. Tata joj je diplomirani ekonomist, a mama medicinska sestra.

O meni ne smišljaju tračeve 

"Koliko znam, na Prisavlju nisam nikad bila na meti tračeva. Ambiciozna jesam i želim napredovati, ali se ne vidim na nekoj voditeljskoj poziciji. Za to treba imati dobar želudac."

Temperamentna i glasna poput mame Dalmatinke 

Nevenina majka, medicinska sestra, podrijetlom je iz Pirovca. "Mama i ja smo karakterno jako slične, kažu moj brat i otac, samo nas dvije to ne vidimo!"  

Posljednje tri godine posao je kaotičan    

Nevena je na HRT-u počela raditi još u srednjoj školi. Bilo je to zlatno doba, kaže, kad su se zapošljavali mladi ljudi. Prvih pet godina je bilo zanimljivo, zadnje tri je kaos. 

I ona i brat su visoko obrazovani jer se  znanje uvijek iznad svega cijenilo u njihovoj obitelji. U skladu s tim svi podržavaju jedni druge u karijerama.

- Jako smo prisni i nedjelja je rezervirana za obiteljske ručkove i gotovo nikad se ne propušta. Moja je mama klasična Dalmatinka- temperamentna, glasna, brižna i prije svega fokusirana na svoju djecu. Fizički smo jako slične, a tata i brat bi rekli i karakterno - kaže Nevena koja svoje djetinjstvo opisuje idilično.

- Odrasla sam u središtu Zagreba, s mamom i tatom koji su radili, a mene i brata je čuvala danas 94-godišnja baka, tako da smo i uz nju jako vezani. Unatoč odrastanju u centru, sjećam se kvartovskih druženja na Kegliću i posebno dugih ljeta u Pirovcu. Bila sam sretno dijete - prisjeća se Nevena. 

Uvijek sam na sto strana. Ne znam drukčije živjeti nego punim plućima. Ponekad mi takav ubrzani stil života dođe na naplatu, ali se uvijek nastojim osloboditi stresa. 

Ambicioznosti joj nikada nije nedostajalo. Istodobno je studirala sociologiju i novinarstvo. 

- Oduvijek sam htjela sve ili ništa. Kao mala, učila sam odjednom tri jezika, bavila se svim mogućim sportovima. Uvijek sam bila takva, pomalo raspršena i radoznala. Kad sam upisivala fakultet, znala sam da želim biti novinarka, ali sam željela studirati još nešto. Na kraju sam upisala sociologiju i talijanski jezik na Filozofskom i novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, na kraju prve godine talijanski je ipak otpao a ova dva fakulteta ostala. Nije mi žao, studirati sociologiju je pravi gušt, a novinarstvo korisno. I nije bio neki velik napor, na oba sam diplomirala u roku. Da nisam voditeljica, bila bih sociologinja u nekom institutu. Nije isključeno da se sociologijom više nikad neću baviti, uvijek sam sanjala o karijeri znanstvenice - govori Nevena koja je često na popisima najbolje odjevenih Hrvatica. Ipak, ne zna opisati svoj stil. Dodaje kako nije riječ baš uvijek o nečemu promišljenom. Nosi stvari prema raspoloženju. Nekad je luda za šarenilom, a ponekad je stalno u crnom. 

- U svakom slučaju, s godinama se možda izgradilo nešto što se može zvati mojim stilom, ali tu baš i nema nekog pravila. Volim lijepe haljine i torbe, sve se ostalo da iskombinirati - rekla je Nevena. Unatoč tome što se voli pohvaliti da troši na odjeću, obuću i torbe, ne smatra se rastrošnom. 

- Trošim onoliko koliko sama zaradim, rijetko sam u minusu i još dobro ‘hendlam’ financije. No najviše potrošim na putovanja. Na primjer, lani sam bila u Izraelu i Jordanu. Bilo mi je to jedno od najljepših i najpoučnijih putovanja ikad. Živi punim plućima i od toga ne odustaje, iako se i njoj neki put nakupi svega.

- Svašta me zna izbaciti iz takta. Zapravo ne znam što ne može, a popis je dug. Vjerujem u ljude i često se razočaram kada shvatim da netko nije onakav kakvim se prikazivao - kaže Nevena. Prije je trenirala boks koji joj je bio ispušni ventil i prigoda da izbaci sav bijes i stres koji nakupi tijekom tjedna, a trenutačno je zaokupljena manje agresivnom antistresnom metodom. Unatoč svom brzom životnom ritmu, ističe da joj svaki dan počinje i završava isto.

- Počinjem ga kavom, a završavam čašom crnog vina. I jedno i drugo me smiruje – kaže voditeljica. 

Staložen, miran, racionalan - to je moj suprug! 

Nevena je četiri godine u braku s Marijanom Bračuljem, a na pitanje čime ju je osvojio bila je vrlo jasna. Svime onim što ja nisam - racionalnošću, mirom i staloženošću! 

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja