Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Nevjerojatna situacija: Oko joj 'iskočilo' iz glave dok je rađala!

Nevjerojatna situacija: Oko joj 'iskočilo' iz glave dok je rađala!

Majka iz Indiane u SAD-u je ispričala kako joj se za vrijeme poroda dogodila nevjerojatno rijetka 'nuspojava' - dok je tiskala od pritiska joj je očna jabučica iskočila iz glave

Nakon što su počeli trudovi 23-godišnja Bethany Collins dobila je Pitocin, sintetski hormon koji pomaže stimulirati mišiće maternice i uzrokovati kontrakcije, kako bi se ubrzao porod.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...

 

Međutim, unatoč tome, Bethanin vrat maternice se još uvijek nije otvarao. Doživjela je jake kontrakcije, a s obzirom na to da su u tom trenu pali otkucaji srca kod bebe, odlučila se i za epiduralnu.

Nakon što je svom snagom tiskala, Bethany je osjetila snažan pritisak u lijevom oku i shvatila da nešto nije u redu.

- Čula sam pucanje i pitala doktora ‘je li moja očna jabučica još uvijek u mojoj glavi? - kaže Bethany, na što joj je doktor odgovorio da joj je oko na mjestu. 

Ali, nakon što je otvorila oči sve joj je bilo mutno. Osjetila je jaki pritisak u lijevom oku, ali unatoč tome ja nastavila tiskati. 

- Nakon poroda doktor je odnio bebu kako bi ju pregledao. Pitala sam muža 'je li moja očna jabučica stvarno u mojoj glavi?' - kaže.

- Ne može biti jer osjećam toliko jaki pritisak u lijevom oku i jedva da nešto vidim. Rekao je da definitivno oko više viri van od desnog oka, ali da nije tako loše - prepričala je. 

Dok ju je šivao, Bethanin liječnik je primijetio da nikada prije nije vidio da se tako nešto dogodilo, pa je odlučio nazvati optometrista da joj pogleda oko.

'Nisam znala da sam trudna sve dok mi liječnici u bolnici nisu rekli da upravo rađam kćerkicu'
'Nisam znala da sam trudna sve dok mi liječnici u bolnici nisu rekli da upravo rađam kćerkicu'

- Rekla sam mu da me ne boli, ali on je samo nastavio gledati u moje oko. Doveo je i druge mlade liječnike i svi su me pregledali. Taj dan sam definitivno bila tema svih razgovora - rekla je Bethany. 

- Moja slatka medicinska sestra me je pitala želim li flaster za oko, kako bih mogla drugim okom vidjeti bez smetnji. Donijela mi je paket navlaka za bradavice i zalijepila jednu preko oka - ispričala je. 

@clydestinks69 My doctor said, “wow, I’ve never seen this happen before! 🧐🤨” but now I have miss Phoebe 💗 & yes, my eye went back 6 weeks later 🥳 #greenscreen #fyp #babiesoftiktok #pregnanttiktok #pregnant ♬ original sound - 🍄

Nakon 10 minuta, Bethanyno oko počelo je još više viriti, a situacija se preko noći nastavila pogoršavati.

- Sljedeći dan, optometrist me ponovo pregledao i komentirao da nikada prije nije vidio ovako nešto - rekla je i dodala da je 'konačna presuda bila da je to posljedica velikog pritiska od siline tiskanja, te da su joj rekli da pričekam i vidi hoće li se oko vratiti natrag u šupljinu.

 Nakon dva tjedna je primijetila poboljšanje, ali i plavicu kako nastaje oko oka. 

Simptomi koji ukazuju da uskoro stiže beba: Vaginalni iscjedak, tupa bol u leđima ...
Simptomi koji ukazuju da uskoro stiže beba: Vaginalni iscjedak, tupa bol u leđima ...

Srećom, Bethanino oko se otad vratilo natrag u duplju te normalno vidi. Danas uživa u životu novopečene majke male Phoebe Belle.

- Trebalo je šest tjedana da mi se oko konačno vrati na mjesto i izjednači s drugim, ali tijekom tog vremena sam bila uvjerena da više nikad neće biti isto. Stvari su sada super, jer imam prekrasnu dvomjesečnu bebicu i dvije normalne očne jabučice - zaključila je.

U videu koji je podijeljen putem TikToka, Bethany je govorila o svojim dodatnim mukama tijekom poroda, prikupivši više od 1,9 milijuna pregleda i 260.000 lajkova.