Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
66 komentara

Nije čistila 30 godina: U stanu joj se ne vide podovi od smeća

Nakon što su iz kuće iznijeli 60 kutija punih raznog smeća, uglavnom rukotvorina i pribora, moglo se početi s ozbiljnim čišćenjem. Iako se Britanka oduševila što 'napokon vidi pod', to nije dugo potrajalo

Foto: ITV
66 komentara

Ovaj je tjedan ITV televizija prikazala novu epizodu emisije 'Call The Cleaners', u kojoj se pojavljuju ljudi koji nisu u stanju sami počistiti svoje domove, pa u pomoć zovu profesionalne 'timove za čistoću'. U posljednjoj je epizodi tako prikazana umirovljenica iz Londona Joyce (68) koja punih 30 godina nije počistila svoj stan, a zbog godina sakupljanja raznih materijala za rukotvorine koje izrađuje iz hobija, više nije imala slobodnog mjesta ni da sjedne.

Foto: ITV

Joyce je inače cijeli svoj život posvetila rukotvorinama koje su toliko zakrčile njen dvosobni stan, da su joj u pomoć morale doći profesionalne čistačice majka i kći, Maxine i Jasmine, da se izbore s hrpom smeća, uglavnom uzoraka tkanine i pribora za šivanje, pletenje i slikanje. Prije njihovog dolaska se Joyce morala penjati preko kutija i crnih vreća sa smećem, da bi došla do jedinog slobodnog mjesta u boravku gdje je mogla sjesti i odmoriti. 

Mother and daughter smelling fresh towels 10 NOVIH PRAVILA ČIŠĆENJA Posteljina se mijenja jednom na tjedan, a ručnici peru svaki dan

- Očajna sam, ne mogu se ni kretati po kući - požalila im se, ali kako je dan odmicao, Joyceina je anksioznost zbog bacanja njenih stvari rasla, a nije ima dala da bace ni stiropor i lišće. Devet sati kasnije 'tim čistoće' nije bacio niti jednu jedinu vreću. Zato su ih odlučile stavljati u dvorište, da u stanu oslobode površine koje je trebalo očistiti

Foto: ITV

Joyce im je objasnila da 'može bacati samo smeće, a ne ono što joj treba'. A činilo se da joj treba sve.

NADRAŽUJU KOŽU Kada prozor perete kupovnim sredstvom, operite ruke i lice

Nakon što je tim iz kuće iznio ukupno 60 kutija punih raznog smeća, uglavnom rukotvorina i pribora, moglo se početi s ozbiljnim čišćenjem. Iako je prva Joyceina reakcija bila oduševljenje jer 'napokon vidi pod', to nije dugo potrajalo i brzo je tražila da se 'sve kutije unesu nazad u stan'.

Dok su unosile sve što su prethodno iznijele, majka i kći su priznale da Joyce spada u najgori tip klijenata koji postoji, sakupljače koji se ne mogu ničega odreći koliko god bespotrebne te stvari bile. 

Dok su se one borile s anksioznom umirovljenicom, u susjednom je Londonskom naselju tročlani tim; Steve, Jo i Ashley, u red pokušavao dovesti dvosobni stan koji se treba srediti prije preuređenja. U njemu također živi umirovljenik (60), čija je obitelj shvatila da ništa nije počistio ni bacio barem deset godina.

Foto: ITV

U kupaonici je skupio između 300 i 400 starih žileta i drugog smeća, a nije čišćeno tako dugo da je strop na mjestima istrunuo od vlage i prljavštine. Trojac je priznao da nikada nisu vidjeli stan u tako lošem stanju, a umirovljenik se penjao preko smeća da nađe 'čistu' površinu da legne. 

Foto: ITV

- Žao mi ga je - rekao je Steve, koji je s ostatkom tima uspio pobacati smeće, ali WC su ipak odlučili ostaviti nekom stručnijem. 

DRAMA U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Princ Harry izjavio da dijete nije njegovo? 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message