Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Nije privatnica i nema tvrtku, a sama sebi može povećati plaću

Zamislite da možete sami sebi dati povišicu. To je zasigurno san svakog zaposlenika. U jednoj Londonskoj tvrtki to je zaista i moguće, a jedna je zaposlenica podijelila priču o tom iskustvu

7 komentara

Tražiti povećanje plaće može biti poprilično uznemirujuće za bilo kojeg zaposlenika, ali jedna zaposlenica otkrila je kako je bila u mogućnosti sama sebi povećati plaću zahvaljujući jedinstvenoj shemi na svom radnom mjestu.

Cecilia Manduca (25) radi u londonskoj tvrtki GrantTree, koja pomaže tvrtkama osigurati financiranje od vlade, nedavno je odlučila povećati svoju godišnju plaću sa 250.000 kuna na 308.000 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

GrantTree ne određuje plaće svojih zaposlenika, a umjesto toga omogućuje im da si sami određuju koliko zarađuju, objasnila je stručnjakinja za financiranje, Cecilia. Međutim, ljudi si ne mogu dodijeliti povišicu, a bez da prethodno razgovaraju s kolegama i to mora biti u skladu s onim što bi im platili za sličnu ulogu u drugoj tvrtki.

Thinkstock PAMETNO PREGOVARAJTE Kada je pravo vrijeme da šefa tražite povišicu plaće?

Cecilia je objasnila da su je, iako se mnogo borila s idejom o povećanju od 58 tisuća kuna ili 7000 funti, ipak su je u tom izboru ohrabrile kolege.

- Osjetila sam puno sumnji tražeći tu povišicu. Trebalo je mnogo razgovora s drugim ljudima - rekla je Cecilia čija je odluka da povisi sebi plaću došla nakon što su se povećale njezine odgovornosti u tvrtki.

- Bila sam svjesna da mi se posao promijenio i da idem daleko iznad svojih ciljeva - priča Cecilia i dodaje da kad je interno razgovarala s kolegama i pitala za savjet, oni su joj rekli da je zaslužila povišicu.

‘My boss lets me set my own salary’ Where 25-year-old Cecilia Manduca works there is a "pay self-assessment process"....

Objavljuje Breaking Africa NewsSubota, 14. rujna 2019.

Otvorena rasprava o mogućnosti povišice s kolegama jedan je od zahtjeva modela tvrtke GrantTree. Umjesto da prođete tradicionalni postupak pregleda plaća, zaposlenik će sjesti s cijelim timom i raspraviti o tome.

Tim će razgovarati o tome zaslužuje li osoba povećanje i je li to fer prema ostatku tvrtke. Međutim, tim ne može i ostvariti direktno povećanje plaće i može pružiti samo povratne informacije, oni nemaju nikakvu moć odlučivanja.

Nakon što osoba odluči ažurirati svoju plaću, povećanje kreće odmah. Zaposlenici GrantTreea također mogu smanjiti svoju plaću ako to odražava njihov rad i odgovornost.

Back of tourist in a swimming pool on rooftop with Kuala Lumpur downtown view and blue sky. Malaysia travel trip in vacation and holidays concept in Asia. Skyscraper and high-rise buildings at noon. ŽIVOT INFLUENCERA Spavam po hotelima, u godinu i pol zaradio sam 370.000 kuna

Cecilia je potvrdila da su dva zaposlenika to učinila iz vlastite inicijative. Dodatno ograničenje je to da osoba koja traži povećanje bi to trebala učiniti u skladu s plaćama slične uloge u drugim tvrtkama. Sveukupno 45 zaposlenika ove tvrtke postavilo je svoje plaće i mogu imati uvid u njih koliko god puta žele.

GrantTreee nema menadžere već umjesto toga ostavlja ljude da sami upravljaju svojim poslom. Zaposlenici u ovoj tvrtki nemaju naziv posla kojeg obavljaju unutar tvrtke, već se ovaj model poslovanja usredotočuje na godine iskustva i vještine svakog zaposlenika, piše Daily Mail.

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message